Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a csirkecombokat mindkét oldalukon, amíg aranybarna kérget kapnak. Tedd félre a csirkét.
A csirkecombokat alaposan szárítsd meg papírtörlővel, mielőtt a serpenyőbe teszed, így szebb kérget kapnak.
Ugyanabban a serpenyőben dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg áttetszővé válik.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg és édesebb ízt kapj.
Add hozzá a darált diót, és folyamatosan kevergetve pirítsd 2-3 percig, hogy kiengedje az olaját.
Vigyázz, a dió könnyen megég! Folyamatosan kevergesd, és ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Keverd bele a kurkumát, sót és borsot, majd öntsd hozzá a gránátalmaszirupot és a vizet. Alaposan keverd össze.
A gránátalmaszirup mennyiségét ízlés szerint állíthatod, attól függően, hogy mennyire savanykásan szereted.
Helyezd vissza a csirkecombokat a szószba, és lassú tűzön főzd 45-50 percig, amíg a hús omlós lesz, és a szósz besűrűsödik.
Ha a szósz túl gyorsan sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet. Fontos, hogy a csirke teljesen megfőjön.
Tálald a Fesenjoont forrón, friss gránátalmamagokkal és aprított petrezselyemmel díszítve. Kínálj mellé párolt rizst.
A párolt rizs tökéletes kiegészítő, de kínálhatsz mellé laposkenyeret is, amivel a szószt kitunkolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.