Fish pie édesburgonya pürével, aranybarna krémes burgonyával és halas töltelékkel

Fish pie édesburgonya pürével

A fish pie egy hagyományos brit étel, amely az angol konyha egyik ikonikus fogása. A hal és a burgonya tökéletes kombinációja egy gazdag, krémes pitében. Az édesburgonyás püré hozzáadása a halas pitéhez egy új ízélményt ad, miközben megőrzi a fish pie egyszerűségét és gazdag ízvilágát. Az édesburgonya édeskés íze jól passzol a halas töltelékhez, és gazdagítja az étel ízét. A fish pie igazi comfort food, amely minden étkezéshez tökéletes választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehérhal filé
800 g Főtt édesburgonya
200 ml Tej
100 g Tejföl
2 db Tojás
50 g Vaj
1 db Hagyma
150 g Fagyasztott zöldborsó
50 g Fűszeres morzsa
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket főzd meg a tejben 10 percig, majd szűrd le és törd össze egy tálban.

    A hal puha marad, ha óvatosan főzöd a tejben.

    2

    A hagymát apróra vágd, majd pirítsd meg egy evőkanál vajon egy serpenyőben.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édes, karamellizált íze legyen.

    3

    A főtt édesburgonyát törd össze, majd add hozzá a tejfölt, a vajat, és ízlés szerint sózd és borsozd.

    A pürét ne törd túl krémesre, hogy megőrizze az édesburgonya egyedi textúráját.

    4

    A tálalásához a halhoz add hozzá a fagyasztott borsót és a pirított hagymát, majd jól keverd össze.

    A borsót előzőleg ne főzd meg, mert a sütés során is szépen megpuhul.

    5

    A halas keveréket tedd egy sütőformába, és add hozzá az édesburgonya pürét a tetejére.

    A püré tetejére fűszeres morzsát is szórhatsz, hogy ropogós legyen.

    6

    A kész tálat tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    Ha szeretnéd, a végén 5 percig grillezheted a tetejét, hogy még ropogósabb legyen.