Fish pie gombával, aranybarna krémes burgonyával és halas töltelékkel

Fish pie gombával

A fish pie egy hagyományos brit étel, amely az angol konyha egyik ikonikus fogása. A hal és a burgonya tökéletes kombinációja egy gazdag, krémes pitében. A gombás változat egy új ízélményt ad a halas pitéhez, miközben megőrzi a fish pie egyszerűségét és gazdag ízvilágát. A gombák szaftos állaga jól passzol a halas töltelékhez, és gazdagítja az étel textúráját. A fish pie igazi comfort food, amely minden étkezéshez tökéletes választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehérhal filé
800 g Főtt burgonya
200 ml Tej
100 g Tejföl
2 db Tojás
50 g Vaj
1 db Hagyma
200 g Gomba
150 g Fagyasztott zöldborsó
50 g Fűszeres morzsa
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket főzd meg a tejben 10 percig, majd szűrd le és törd össze egy tálban.

    A hal puha marad, ha óvatosan főzöd a tejben.

    2

    A hagymát és a gombát vágd apróra, majd pirítsd meg egy serpenyőben az olajon.

    A gombát alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, és ne engedje el a levét.

    3

    A főtt burgonyát törd össze, majd add hozzá a tejfölt, a vajat, és ízlés szerint sózd és borsozd.

    A burgonyapürét ne törd túl krémesre, hogy ne veszítse el az állagát.

    4

    A halas keveréket tedd egy sütőformába, és add hozzá a pirított gombát és hagymát.

    Ha szereted a gazdagabb ízeket, tegyél hozzá egy kis reszelt sajtot is a keverékhez.

    5

    A pürét halmozd a halas keverék tetejére, majd szórd meg fűszeres morzsával.

    A morzsa ropogósra sült, ha a teteje aranybarna lesz.

    6

    A kész tálat tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    Ha szeretnéd, a végén grillezheted a tetejét, hogy ropogósabb legyen.