A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kis kockákra. Főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.
A burgonyát ne főzd túl, mert a pite töltelékében is el kell nyernie az állagot.
A póréhagymát és a sárgarépát tisztítsd meg és vágd apróra. A póréhagymát enyhén pirítsd meg vajon, majd add hozzá a sárgarépát, és párold őket 5 percig.
A zöldségek enyhén roppanósak legyenek, hogy ne veszítsenek textúrájukból.
A halat darabold fel kisebb falatokra. Ha tenger gyümölcseit is használsz, azokat is adj hozzá.
A halnak frissnek kell lennie, hogy ne veszítse el ízét a pite sütése során.
A halat, a zöldségeket és a friss petrezselymet keverd össze, és öntsd rá a tejet és tejszínt. Sóval, borssal és citromlével ízesítsd.
Ha krémesebb tölteléket szeretnél, használj több tejszínt.
A főtt burgonyát törd össze, majd adj hozzá vajat és egy kis tejet, hogy sima pürét kapj.
A burgonyapürét ne legyen túl lágy, hogy megtartja a pite alakját.
A tészta felét nyújtsd ki, és egy vajjal kikent piteformába tedd. Tedd rá a halas-zöldséges tölteléket, majd borítsd be a burgonyapürével.
A tésztát ügyesen alakítsd úgy, hogy körbe fedje a tölteléket.
A pite tetejét szórd meg egy kis parmezánnal, majd süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
A pite tetejének ropogósnak kell lennie, de ügyelj arra, hogy a belső töltelék ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.