Fish pie zöldségekkel, krémes halas pite tésztával és burgonyapürével

Fish pie zöldségekkel

A fish pie egy hagyományos brit étel, amely az ínycsiklandó halat és a gazdag, krémes tölteléket ötvözi egy ropogós tésztában. Az étel különösen népszerű a hidegebb hónapokban, mivel tápláló és ínycsiklandó. A zöldségekkel készült változat különleges ízt ad a halas töltelékhez, míg a burgonyapüré egy finom, lágy textúrát biztosít a pite belsejében. Ez az étel tökéletes választás a családi étkezésekhez és a hétvégi vacsorákhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér hal filé (pl. tőkehal)
1 db Póréhagyma
2 db Sárgarépa
500 g Burgonya
200 ml Tej
100 ml Tejszín
300 g Tészta (pitetészta)
150 g Tenger gyümölcsei (opcionális)
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
1 ek. Citromlé
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kis kockákra. Főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A burgonyát ne főzd túl, mert a pite töltelékében is el kell nyernie az állagot.

    2

    A póréhagymát és a sárgarépát tisztítsd meg és vágd apróra. A póréhagymát enyhén pirítsd meg vajon, majd add hozzá a sárgarépát, és párold őket 5 percig.

    A zöldségek enyhén roppanósak legyenek, hogy ne veszítsenek textúrájukból.

    3

    A halat darabold fel kisebb falatokra. Ha tenger gyümölcseit is használsz, azokat is adj hozzá.

    A halnak frissnek kell lennie, hogy ne veszítse el ízét a pite sütése során.

    4

    A halat, a zöldségeket és a friss petrezselymet keverd össze, és öntsd rá a tejet és tejszínt. Sóval, borssal és citromlével ízesítsd.

    Ha krémesebb tölteléket szeretnél, használj több tejszínt.

    5

    A főtt burgonyát törd össze, majd adj hozzá vajat és egy kis tejet, hogy sima pürét kapj.

    A burgonyapürét ne legyen túl lágy, hogy megtartja a pite alakját.

    6

    A tészta felét nyújtsd ki, és egy vajjal kikent piteformába tedd. Tedd rá a halas-zöldséges tölteléket, majd borítsd be a burgonyapürével.

    A tésztát ügyesen alakítsd úgy, hogy körbe fedje a tölteléket.

    7

    A pite tetejét szórd meg egy kis parmezánnal, majd süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

    A pite tetejének ropogósnak kell lennie, de ügyelj arra, hogy a belső töltelék ne száradjon ki.