A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra és főzd meg sós vízben, amíg megpuhul, kb. 10-15 perc alatt.
A krumpli gyorsabban megfő, ha kisebb darabokra vágod. Ne főzd túl, mert könnyen széteshet.
A füstölt halat távolítsd el a bőrétől, és szedd szét kisebb darabokra.
A füstölt hal íze adja az étel karakterét, így válassz egy minőségi füstölt halat, például haddockot.
A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, és párold meg egy serpenyőben az olívaolajon, amíg megpuhul.
A póréhagyma enyhe édességet ad az ételnek, de ne pirítsd meg túl erősen, mert elveszíti frissességét.
A megfőtt krumplit törd össze, majd keverd össze a füstölt hallal, a párolt póréhagymával, a tojással, a friss citromlével, sóval és borssal.
A krumplit ne törd túl finomra, mert a kis darabok segítenek a textúra megőrzésében.
A masszát formázd kis golyókká vagy lapos pogácsákká, majd forgasd meg zsemlemorzsában.
Ha szeretnéd, használhatsz tojásos-panírozós módszert, hogy még ropogósabb legyen a külső réteg.
Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon, és süsd a halpogácsákat 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a pogácsák kívül ropogósak, belül pedig puhák maradnak.
Tálald a frissen sült fishcake-eket, és díszítsd friss petrezselyemmel.
A petrezselyem frissességet ad a halpogácsákhoz, és szép színt kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.