Fishcake füstölt hallal, póréhagymával és friss petrezselyemmel tálalva

Fishcake füstölt hallal

A Fishcake egy klasszikus brit étel, amely halból, póréhagymából és burgonyából készül. Az étel a skót konyha hagyományos ételei közé tartozik, de az egész Egyesült Királyságban népszerű. A füstölt hal adja a fogás különleges, gazdag ízét, amely a burgonyával és a póréhagymával jól kiegészíti egymást. A Fishcake a brit konyha egyik klasszikus alapétele, amelyet hagyományosan mártással tálalnak, de egyszerűen is élvezhető egy könnyű étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt hal (pl. haddock)
3 db Krumpli
1 db Póréhagyma
1 db Tojás
1 csokor Friss petrezselyem
1 ek. Friss citromlé
1 tk.
0.25 tk. Friss bors
2 ek. Olívaolaj
50 g Zsemlemorzsa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra és főzd meg sós vízben, amíg megpuhul, kb. 10-15 perc alatt.

    A krumpli gyorsabban megfő, ha kisebb darabokra vágod. Ne főzd túl, mert könnyen széteshet.

    2

    A füstölt halat távolítsd el a bőrétől, és szedd szét kisebb darabokra.

    A füstölt hal íze adja az étel karakterét, így válassz egy minőségi füstölt halat, például haddockot.

    3

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, és párold meg egy serpenyőben az olívaolajon, amíg megpuhul.

    A póréhagyma enyhe édességet ad az ételnek, de ne pirítsd meg túl erősen, mert elveszíti frissességét.

    4

    A megfőtt krumplit törd össze, majd keverd össze a füstölt hallal, a párolt póréhagymával, a tojással, a friss citromlével, sóval és borssal.

    A krumplit ne törd túl finomra, mert a kis darabok segítenek a textúra megőrzésében.

    5

    A masszát formázd kis golyókká vagy lapos pogácsákká, majd forgasd meg zsemlemorzsában.

    Ha szeretnéd, használhatsz tojásos-panírozós módszert, hogy még ropogósabb legyen a külső réteg.

    6

    Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon, és süsd a halpogácsákat 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a pogácsák kívül ropogósak, belül pedig puhák maradnak.

    7

    Tálald a frissen sült fishcake-eket, és díszítsd friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad a halpogácsákhoz, és szép színt kölcsönöz az ételnek.