Fishcake fĂŒstölt hallal, pĂłrĂ©hagymĂĄval Ă©s friss petrezselyemmel tĂĄlalva

Fishcake fĂŒstölt hallal

A Fishcake egy klasszikus brit Ă©tel, amely halbĂłl, pĂłrĂ©hagymĂĄbĂłl Ă©s burgonyĂĄbĂłl kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel a skĂłt konyha hagyomĂĄnyos Ă©telei közĂ© tartozik, de az egĂ©sz EgyesĂŒlt KirĂĄlysĂĄgban nĂ©pszerƱ. A fĂŒstölt hal adja a fogĂĄs kĂŒlönleges, gazdag Ă­zĂ©t, amely a burgonyĂĄval Ă©s a pĂłrĂ©hagymĂĄval jĂłl kiegĂ©szĂ­ti egymĂĄst. A Fishcake a brit konyha egyik klasszikus alapĂ©tele, amelyet hagyomĂĄnyosan mĂĄrtĂĄssal tĂĄlalnak, de egyszerƱen is Ă©lvezhetƑ egy könnyƱ Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g FĂŒstölt hal (pl. haddock)
⭕ 3 db Krumpli
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Friss bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 50 g Zsemlemorzsa

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd kisebb darabokra Ă©s fƑzd meg sĂłs vĂ­zben, amĂ­g megpuhul, kb. 10-15 perc alatt.

    A krumpli gyorsabban megfƑ, ha kisebb darabokra vĂĄgod. Ne fƑzd tĂșl, mert könnyen szĂ©teshet.

    2

    A fĂŒstölt halat tĂĄvolĂ­tsd el a bƑrĂ©tƑl, Ă©s szedd szĂ©t kisebb darabokra.

    A fĂŒstölt hal Ă­ze adja az Ă©tel karakterĂ©t, Ă­gy vĂĄlassz egy minƑsĂ©gi fĂŒstölt halat, pĂ©ldĂĄul haddockot.

    3

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt vĂĄgd fel vĂ©kony karikĂĄkra, Ă©s pĂĄrold meg egy serpenyƑben az olĂ­vaolajon, amĂ­g megpuhul.

    A pĂłrĂ©hagyma enyhe Ă©dessĂ©get ad az Ă©telnek, de ne pirĂ­tsd meg tĂșl erƑsen, mert elveszĂ­ti frissessĂ©gĂ©t.

    4

    A megfƑtt krumplit törd össze, majd keverd össze a fĂŒstölt hallal, a pĂĄrolt pĂłrĂ©hagymĂĄval, a tojĂĄssal, a friss citromlĂ©vel, sĂłval Ă©s borssal.

    A krumplit ne törd tĂșl finomra, mert a kis darabok segĂ­tenek a textĂșra megƑrzĂ©sĂ©ben.

    5

    A masszĂĄt formĂĄzd kis golyĂłkkĂĄ vagy lapos pogĂĄcsĂĄkkĂĄ, majd forgasd meg zsemlemorzsĂĄban.

    Ha szeretnĂ©d, hasznĂĄlhatsz tojĂĄsos-panĂ­rozĂłs mĂłdszert, hogy mĂ©g ropogĂłsabb legyen a kĂŒlsƑ rĂ©teg.

    6

    Egy serpenyƑben melegĂ­ts olajat közepes lĂĄngon, Ă©s sĂŒsd a halpogĂĄcsĂĄkat 3-4 percig mindkĂ©t oldalukon, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.

    A megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©klet biztosĂ­tja, hogy a pogĂĄcsĂĄk kĂ­vĂŒl ropogĂłsak, belĂŒl pedig puhĂĄk maradnak.

    7

    TĂĄlald a frissen sĂŒlt fishcake-eket, Ă©s dĂ­szĂ­tsd friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad a halpogåcsåkhoz, és szép színt kölcsönöz az ételnek.