Fishcake gyömbérrel, ropogós halpogácsák

Fishcake gyömbérrel

A fishcake, azaz halpogácsa egy hagyományos étel, amelyet számos különböző konyha képvisel. A gyömbér hozzáadása egy friss, enyhén csípős ízt ad a halnak, ami nagyszerű kombinációt alkot a halpép lágy textúrájával. A fishcake gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy egészséges ebédhez vagy vacsorához. A gyömbér frissítő íze mellett a halpogácsák ropogósra sülnek, és gazdag tápanyagokban. Ezt az ételt könnyedén variálhatjuk különböző fűszerekkel és zöldségekkel is, hogy egyéni ízlésünknek megfelelően elkészíthessük.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér húsú hal (pl. tőkehal, süllő)
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
1 tk. Citromlé
1 tk. Petrezselyem
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Ha van, használj hal filét, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.

    Ha a hal túl zsíros, eltávolíthatod a bőrt, hogy a halpép könnyebben formázható legyen.

    2

    A fokhagymát és a friss gyömbért reszeld le finomra. Tedd a halhoz, és add hozzá a tojást, a citromlevet, a petrezselymet, valamint egy csipet sót és borsot.

    A gyömbér friss, enyhén csípős íze csodálatosan illik a halhoz, de ha nem szereted a gyömbért, csökkentheted az adagját.

    3

    Add hozzá a zsemlemorzsát, és jól dolgozd össze a halat, hogy egy sima, formálható tésztát kapj. Ha szükséges, adj hozzá egy kis zsemlemorzsát, hogy a keverék ne legyen túl lágy.

    A zsemlemorzsa segít a hal keverékének összetartásában, de ne tedd túl lágyra a keveréket.

    4

    A halas keverékből formálj kis golyókat vagy korongokat. Használhatsz nedves kezet a formázáshoz, hogy a keverék ne ragadjon rá.

    A halpép formázása után a korongoknak egyenleteseknek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a halpogácsákat mindkét oldalon aranybarnára. Mivel a hal gyorsan átsül, körülbelül 3-4 percig süsd oldalanként.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a halpogácsák egyenletesen süljenek, és ropogósak maradjanak.

    6

    Miután megsültek, szedd ki a halpogácsákat, és tálald őket friss salátával vagy egy kis szójaszósszal.

    A szójaszósz vagy citromlé remekül kiegészíti a hal ízét, de salátával is tökéletesen passzol.