Fıstıklı Kebab grillezett pisztáciás bárányhússal

Fıstıklı Kebab (Pisztáciás Kebab)

A Fıstıklı Kebab, vagyis a pisztáciás kebab egy különleges török étel, amely főként a délkeleti régiókban, például Gaziantep városában népszerű. A pisztácia gazdag, olajos íze kiválóan harmonizál a bárányhússal, ami a kebabot igazán egyedivé teszi. A török konyha egyik jellegzetessége a különböző fűszerek és magvak kombinálása a húsételekben, és a Fıstıklı Kebab tökéletes példája ennek a hagyománynak. Az autentikus verziót gyakran faszénen sütik, hogy még gazdagabb füstös ízt kapjon. A legjobb eredmény érdekében használj friss, jó minőségű pisztáciát és zsíros bárányhúst, hogy a kebab ne száradjon ki sütés közben. Tálald friss salátával, joghurtos mártással és grillezett zöldségekkel az autentikus török ízélmény érdekében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált bárányhús
100 g Pisztácia
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt pirospaprika
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
0.5 tk. Római kömény
1 csokor Petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
200 g Joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciát finomra aprítjuk, a hagymát és a fokhagymát lereszeljük vagy apróra vágjuk.

    A pisztáciát konyhai aprítóval is finomra darálhatod, de vigyázz, ne legyen belőle krém.

    2

    Egy nagy tálban összekeverjük a darált bárányhúst, a pisztáciát, a hagymát, a fokhagymát, az őrölt pirospaprikát, a fekete borsot, a sót és a római köményt.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kevés chiliport is.

    3

    Az egészet jól összegyúrjuk, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtési idő alatt az ízek jobban összeérnek, és a hús könnyebben formázható lesz.

    4

    A húskeveréket nyársakra formázzuk, majd enyhén megolajozott grillrácson vagy grillserpenyőben közepes lángon 8-10 percig sütjük, időnként forgatva.

    A nyársakat előtte áztasd be vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen. A kebabot ne süsd túl, mert kiszárad.

    5

    Amikor a kebab minden oldala egyenletesen megpirult, levesszük a tűzről, és friss petrezselyemmel megszórjuk.

    A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss és ropogós maradjon.

    6

    Joghurtos mártással, friss salátával és grillezett zöldségekkel tálaljuk.

    A joghurtos mártáshoz keverj össze joghurtot, aprított fokhagymát, citromlevet, sót és borsot.