A tejet öntsd egy lábosba, és add hozzá a vaníliás cukrot, majd melegítsd fel közepes lángon, de ne forrald fel.
A tej melegítésével fokozhatjuk a vanília ízét, így a flan gazdagabb lesz.
A tojásokat és a cukrot keverd habosra egy tálban.
Ne keverd túl erősen a tojásokat, hogy a flan sima és krémes legyen.
A citromot reszeld le, és a citromhéjat keverd a tojásos cukor keverékéhez, hogy finom citrusos ízt adj neki.
Használj friss citromot, hogy a legjobb ízt kapd.
Fokozatosan öntsd bele a meleg tejet a tojásos keverékbe, miközben folyamatosan kevered, hogy a tojás ne kotyogjon meg.
Ha túl gyorsan öntöd a tejet, a tojások összekapcsolódhatnak, és csomós lesz a flan.
A keveréket öntsd egy karamellizált cukorral előkészített flan formába.
A karamellizálás során a cukrot lassan melegítsd fel, hogy elkerüld a túlzott karamellizálódást.
A flant süsd 160°C-ra előmelegített sütőben, vízfürdőben 40-45 percig, amíg a közepe megszilárdul.
A vízfürdő segít elkerülni, hogy a flan túl gyorsan megégesse a tetejét és biztosítja a sima textúrát.
Amikor a flan megszilárdult, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
A flan még akkor is sűrűsödni fog, mikor kihűl, tehát ne aggódj, ha még nem teljesen szilárd.
Tálald a kész citromos flant karamellás öntettel, és élvezd a friss, citrusos ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.