Fokhagymás sült csirke aranybarnára sütve, friss zöldfűszerekkel díszítve

Fokhagymás sült csirke

A Fokhagymás sült csirke egy egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó étel, amelyet bárki könnyedén elkészíthet otthon. A csirke húsát fokhagymával, fűszerekkel és olívaolajjal ízesítik, majd a sütőben ropogósra sütik. A fokhagyma csodálatosan átjárja a hús ízét, miközben a sütés közben a bőr ropogósra sül, és a hús belseje szaftos marad.

A fokhagymás sült csirke a magyar konyha egyik legnépszerűbb étke, amelyet sokféleképpen variálhatunk. A sült csirke köretként burgonyát, rizst, salátát, vagy akár friss, ropogós kenyeret is kínálhatunk hozzá. A fokhagyma és az olívaolaj kombinációja egyszerűen megunhatatlan, és az étel illata mindenkit az asztal köré csábít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
4 db Csirkecomb
5 gerezd Fokhagyma
50 ml Olívaolaj
1 tk Info
1 tk Bors
1 ág Rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük.

    A csirkecombokat érdemes papírtörlővel szárazra törölni, mielőtt fűszerezed, így jobban rátapadnak a fűszerek.

    2

    A fokhagymát apróra vágjuk, és összekeverjük az olívaolajjal.

    A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, így még intenzívebb lesz az íze.

    3

    A csirkecombokat a fokhagymás olajba forgatjuk, és egy tepsibe helyezzük.

    A csirkecombokat érdemes egy éjszakán át a fokhagymás olajban pácolni, hogy az ízek jobban átjárják.

    4

    200°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük.

    A sütési idő a csirkecombok méretétől függ. Ha a bőrük már szép piros, de belül még nem sültek át, takard le alufóliával, és süsd tovább.

    5

    A sült csirkecombokat friss rozmaringgal megszórva tálaljuk.

    A rozmaring helyett használhatsz más fűszernövényeket is, például kakukkfüvet vagy oregánót.