FokhagymĂĄs sĂŒlt csirke aranybarnĂĄra sĂŒtve, friss zöldfƱszerekkel dĂ­szĂ­tve

FokhagymĂĄs sĂŒlt csirke

A FokhagymĂĄs sĂŒlt csirke egy egyszerƱ, de rendkĂ­vĂŒl Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amelyet bĂĄrki könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thet otthon. A csirke hĂșsĂĄt fokhagymĂĄval, fƱszerekkel Ă©s olĂ­vaolajjal Ă­zesĂ­tik, majd a sĂŒtƑben ropogĂłsra sĂŒtik. A fokhagyma csodĂĄlatosan ĂĄtjĂĄrja a hĂșs Ă­zĂ©t, miközben a sĂŒtĂ©s közben a bƑr ropogĂłsra sĂŒl, Ă©s a hĂșs belseje szaftos marad.

A fokhagymĂĄs sĂŒlt csirke a magyar konyha egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©tke, amelyet sokfĂ©lekĂ©ppen variĂĄlhatunk. A sĂŒlt csirke köretkĂ©nt burgonyĂĄt, rizst, salĂĄtĂĄt, vagy akĂĄr friss, ropogĂłs kenyeret is kĂ­nĂĄlhatunk hozzĂĄ. A fokhagyma Ă©s az olĂ­vaolaj kombinĂĄciĂłja egyszerƱen megunhatatlan, Ă©s az Ă©tel illata mindenkit az asztal körĂ© csĂĄbĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 4 db Csirkecomb
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 50 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 1 tk Bors
⭕ 1 ág Rozmaring

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan megtisztĂ­tjuk, majd sĂłval Ă©s borssal bedörzsöljĂŒk.

    A csirkecombokat Ă©rdemes papĂ­rtörlƑvel szĂĄrazra törölni, mielƑtt fƱszerezed, Ă­gy jobban rĂĄtapadnak a fƱszerek.

    2

    A fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, Ă©s összekeverjĂŒk az olĂ­vaolajjal.

    A fokhagymĂĄt reszelƑn is lereszelheted, Ă­gy mĂ©g intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze.

    3

    A csirkecombokat a fokhagymĂĄs olajba forgatjuk, Ă©s egy tepsibe helyezzĂŒk.

    A csirkecombokat érdemes egy éjszakån åt a fokhagymås olajban påcolni, hogy az ízek jobban åtjårjåk.

    4

    200°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben kb. 45 perc alatt ropogĂłsra sĂŒtjĂŒk.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a csirkecombok mĂ©retĂ©tƑl fĂŒgg. Ha a bƑrĂŒk mĂĄr szĂ©p piros, de belĂŒl mĂ©g nem sĂŒltek ĂĄt, takard le alufĂłliĂĄval, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbb.

    5

    A sĂŒlt csirkecombokat friss rozmaringgal megszĂłrva tĂĄlaljuk.

    A rozmaring helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs fƱszernövĂ©nyeket is, pĂ©ldĂĄul kakukkfĂŒvet vagy oregĂĄnĂłt.