Földimogyorós Yukgaejang gazdag, fűszeres marhahúsos leves, zöldhagymával és szezámmaggal tálalva

Földimogyorós Yukgaejang

A Yukgaejang egy hagyományos koreai étel, amely különösen népszerű a téli hónapokban. A leves gazdag íze és fűszeres alapja miatt kiváló választás azoknak, akik szeretik az erősebb, ízesebb leveseket. Az étel legnagyobb titka a földimogyoró, amely krémes textúrát ad a levesnek, miközben fokozza annak gazdagságát. A szószok és a chili egyedülálló ízkombinációja minden falatban egy új élményt kínál, amit a koreai konyha hagyományai inspiráltak. A Yukgaejang tökéletes étel családi összejövetelekhez vagy különleges vacsorákhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. lapocka)
100 g Földimogyoró
3 ek. Szójaszósz
4 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 tk. Chilipehely
1 db Vöröshagyma
1 tk.
1 tk. Fekete bors
1 ek. Szezámmag
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony szeletekre, majd sózd meg és fekete borssal ízesítsd.

    Használj friss, jó minőségű húst, hogy a leves ízletesebb legyen. Ha nem találod a megfelelő húst, a marhahús bármely részét használhatod, de a lapocka a legideálisabb.

    2

    A fokhagymát, a gyömbért, a vöröshagymát és a zöldhagymát vágd apróra, és egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olajat.

    A fokhagyma és gyömbér érdemes frissen vágni, mivel ezek aromája azonnal jobban kibontakozik.

    3

    Add hozzá a marhahúst és pirítsd meg a szeleteket, amíg szépen meg nem barna a felületük.

    Ne egyszerre rakd bele az összes húst, hanem dolgozz kisebb adagokban, így jobban átforrósodik, és nem gőzöli ki magát.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt és a chili pelyhet, majd egy-két percig pirítsd együtt, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha erősebb ízeket szeretsz, használj több chili pelyhet, vagy adj hozzá friss chilipaprikát!

    5

    Ezután adj hozzá 1 liter vizet, és forrald fel. Amikor felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön 1,5-2 órán át, hogy a hús puhára főjön.

    Ha a hús túl kemény marad, próbálj lassabban főzni, hogy az összes íz jól beépüljön.

    6

    A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben, majd őröld meg őket, hogy finom por állagot kapj.

    Ha a földimogyorót egészben vásárolod, először hámozd meg és pirítsd meg, hogy az íze intenzívebb legyen!

    7

    Miután a hús teljesen megpuhult, add hozzá az őrölt földimogyorót és főzd még 10 percig.

    A földimogyoró gazdagítja a leves textúráját és egy krémesebb, gazdagabb ízt ad.

    8

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával.

    A szezámmag és a zöldhagyma friss, roppanós kontrasztot ad a levesnek, így még finomabb lesz!