A batátákat hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjenek.
Ha gyorsítani szeretnél a főzési időn, vágd kisebb kockákra a batátát.
Tedd a batátát egy nagy fazékba, öntsd fel vízzel, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.
A batáta akkor kész, amikor könnyen átszúrható egy villával, de még nem esik szét.
Amíg a batáta fő, készítsd el a fűszeres szószt: hevítsd az olívaolajat egy serpenyőben, és add hozzá a finomra vágott fokhagymát.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. Csak addig pirítsd, amíg illatos nem lesz.
A fokhagymához add hozzá a köményt, kurkumát és paprikát. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerek akkor a legjobbak, ha alacsony lángon pirítod őket, így nem égnek meg.
Öntsd hozzá a vizet, sózd, borsozd, majd hagyd felforrni, majd főzd 5 percig, hogy a szósz kissé sűrűsödjön.
Ha a szósz túl híg, hagyd tovább főzni, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.
Ha a batáta megfőtt, szűrd le és tálald a fűszeres szósszal. Díszítsd friss korianderrel.
A koriander frissességet ad a tálhoz, és segít kiemelni a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.