Főtt batáta fűszeres szósszal, gazdag és ínycsiklandó étel friss korianderrel díszítve

Főtt batáta fűszeres szósszal

A főtt batáta egy tápláló és ínycsiklandó étel, amely a közel-keleti konyha egyik klasszikusa. A batáta édes, gazdag íze remekül kiegészíti a fűszeres szószt, ami a fokhagyma, kömény és kurkuma kombinációjától egy különleges és intenzív ízélményt kínál. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízekkel, és a friss koriander kiemeli a fűszerek és zöldségek frissességét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Batáta
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkuma
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
250 ml Víz
1 ek. Cilantro (koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A batátákat hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjenek.

    Ha gyorsítani szeretnél a főzési időn, vágd kisebb kockákra a batátát.

    2

    Tedd a batátát egy nagy fazékba, öntsd fel vízzel, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A batáta akkor kész, amikor könnyen átszúrható egy villával, de még nem esik szét.

    3

    Amíg a batáta fő, készítsd el a fűszeres szószt: hevítsd az olívaolajat egy serpenyőben, és add hozzá a finomra vágott fokhagymát.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. Csak addig pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    4

    A fokhagymához add hozzá a köményt, kurkumát és paprikát. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek akkor a legjobbak, ha alacsony lángon pirítod őket, így nem égnek meg.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, sózd, borsozd, majd hagyd felforrni, majd főzd 5 percig, hogy a szósz kissé sűrűsödjön.

    Ha a szósz túl híg, hagyd tovább főzni, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.

    6

    Ha a batáta megfőtt, szűrd le és tálald a fűszeres szósszal. Díszítsd friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a tálhoz, és segít kiemelni a fűszeres ízeket.