Pa amb tomàquet i pernil egy szelet pirított kenyéren, paradicsommal, sonkával és bazsalikommal tálalva.

Pa amb tomàquet i pernil

A Pa amb Tomàquet i Pernil a katalán konyha egyik legismertebb étkezése, amelyet hagyományosan kenyéren, friss paradicsommal és sonkával készítenek. Az étel egyszerűsége és friss alapanyagai egyaránt a mediterrán gasztronómia hangulatát tükrözik. Az étel története szoros kapcsolatban áll a spanyol paraszti étkezésekkel, ahol az alacsony költségű, de tápláló alapanyagokat használták fel. A kenyérpirítás, a fokhagyma dörzsölése, a paradicsom és az olívaolaj egyedülállóan gazdag ízvilágot alkot. Tálalva friss sonkával, ideális étkezés a gyors, mégis ínycsiklandó falatokhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Fehér kenyér
2 db Érett paradicsom
100 g Pernil (sonka)
3 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket pirítsd meg egy serpenyőben vagy sütőben, amíg enyhén ropogósak és aranybarnák lesznek.

    Ha a kenyér pirításánál fokozatosan emelkedő hőmérsékletet alkalmazol, a kenyér egyenletesebben pirul majd, nem ég meg.

    2

    A paradicsomokat vágd félbe, és dörzsöld őket a pirított kenyérszeletek felületére. Az így kapott paradicsomlevet egyenletesen oszlasd el.

    Használj érett, zamatos paradicsomot, hogy intenzívebb ízt kapj. A legjobb eredményt akkor éred el, ha a paradicsomot a kenyérre dörzsölve hagyod, hogy a leve átjárja a pékárut.

    3

    A fokhagymát hámozd meg, és dörzsöld át a kenyér felületén, hogy fokhagymás aromát adj neki.

    Ne dörzsöld túl erősen, hogy ne legyen túl erős a fokhagyma íze, de érezhető maradjon.

    4

    Csepegtess rá olívaolajat, majd sózd és borsozd meg a kenyér tetejét ízlés szerint.

    Az olívaolajnak jó minőségű extra szűz olajnak kell lennie, mert ez adja meg a fő ízt az ételnek.

    5

    Helyezd a sonkát (pernil) a kenyérre, és tálalás előtt díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A sonkát szép vékony szeletekre vágva tedd rá, hogy minden falat ízletes legyen.