Frango assado chorizóval, friss korianderrel és lime levével tálalva

Frango assado chorizóval

A Frango assado chorizóval egy hagyományos brazil étel, amely fűszeres csirkéből és ropogós chorizóból készül. Az étel gazdag ízekkel rendelkezik, és tökéletes választás egy ínycsiklandó ebédhez vagy vacsorához. A chorizó és a csirke kombinációja különleges ízélményt biztosít, amelyet a lime és friss koriander tesz teljessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Csirke (fél csirke)
200 g Chorizó kolbász
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 db Paprika
1 csokor Cilantro (friss koriander)
1 tk. Kömény
0.5 tk. Bors
1 tk.
1 db Lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét alaposan mosd meg és szárítsd meg. Sózd és borsozd meg, majd tedd félre.

    A csirke bőre legyen száraz, hogy szép ropogós legyen sütés közben.

    2

    A chorizó kolbászt vágd kisebb darabokra, és egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon 5-7 percig, amíg kis részekre szét nem esik.

    A chorizó szaftot ad a csirkének, és nagyon jó ízt kölcsönöz neki, ha jól megpirítod.

    3

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd add hozzá a kolbászhoz, és pirítsd tovább, amíg a hagyma üvegesedik.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    4

    A paprika héját távolítsd el, majd vágd kis kockákra. Add hozzá a serpenyőhöz, és pirítsd együtt a többi hozzávalóval.

    A paprika íze még jobban érvényesül, ha előtte kicsit meggrillezed.

    5

    A csirkét tedd egy tepsibe, öntsd rá az elkészített chorizós-paprikás keveréket, és önts rá egy kevés olívaolajat.

    Az olívaolaj segít, hogy a csirke egyenletesen süljon, és megőrzi a hús nedvességét.

    6

    Tedd a tepsit előmelegített 200°C-os sütőbe, és süsd a csirkét 40-45 percig, amíg a bőre szép ropogós és a hús átsült.

    A csirke belső hőmérséklete elérje a 75°C-ot, hogy biztosan elkészüljön.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kis lime levével.

    A lime frissessége kiemeli a chorizó ízét és segít a fűszerek ízét kiegyensúlyozni.