A csirkét alaposan mosd meg és szárítsd meg. Sózd és borsozd meg, majd tedd félre.
A csirke bőre legyen száraz, hogy szép ropogós legyen sütés közben.
A chorizó kolbászt vágd kisebb darabokra, és egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon 5-7 percig, amíg kis részekre szét nem esik.
A chorizó szaftot ad a csirkének, és nagyon jó ízt kölcsönöz neki, ha jól megpirítod.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd add hozzá a kolbászhoz, és pirítsd tovább, amíg a hagyma üvegesedik.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.
A paprika héját távolítsd el, majd vágd kis kockákra. Add hozzá a serpenyőhöz, és pirítsd együtt a többi hozzávalóval.
A paprika íze még jobban érvényesül, ha előtte kicsit meggrillezed.
A csirkét tedd egy tepsibe, öntsd rá az elkészített chorizós-paprikás keveréket, és önts rá egy kevés olívaolajat.
Az olívaolaj segít, hogy a csirke egyenletesen süljon, és megőrzi a hús nedvességét.
Tedd a tepsit előmelegített 200°C-os sütőbe, és süsd a csirkét 40-45 percig, amíg a bőre szép ropogós és a hús átsült.
A csirke belső hőmérséklete elérje a 75°C-ot, hogy biztosan elkészüljön.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kis lime levével.
A lime frissessége kiemeli a chorizó ízét és segít a fűszerek ízét kiegyensúlyozni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.