Frango assado csirke zöldségekkel, fűszeres és ropogós

Frango assado zöldségekkel

A Frango assado egy tradicionális brazil étel, melyet általában grillezett csirkéből készítenek, és gyakran párosítanak ropogós, fűszeres zöldségekkel. A friss rozmaring és a citrom hozzáadásával a csirke húsát különlegesen friss, de intenzív ízekkel gazdagítják. A sült csirke és a zöldségek kombinációja tökéletesen egyesíti a fűszerek és a természetes alapanyagok gazdag ízvilágát, így igazi ínycsiklandó étel válik belőle, amely ideális egy családi vacsorához vagy hétvégi ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 25 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
2 db Sárgarépa
200 g Zöldbab
4 db Krumpli
3 ek. Olívaolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 ág Rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan mosd meg, és töröld szárazra. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze. A citromot vágd félbe, és egy felét facsard a csirkére.

    A citrom leve frissességet és enyhén savanykás ízt ad a csirkének, ami kiemeli a fűszereket.

    2

    A csirkecombokat egy nagy tálba helyezd, öntsd rá az olívaolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot, valamint egy ág rozmaringot. Alaposan keverd össze, hogy a fűszerek jól beborítsák a húst.

    Használj friss rozmaringot, hogy a csirke húsának íze intenzívebb legyen.

    3

    A zöldségeket hámozd meg. A sárgarépát karikázd fel, a krumplit pedig vágd kisebb kockákra. A zöldbabot is aprítsd fel, ha szükséges.

    A zöldségeket úgy vágd, hogy hasonló méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek meg.

    4

    Egy nagy tepsibe tedd bele a felkészített zöldségeket, és a csirkecombokat is rakd rá. A tepsit takard le alufóliával, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 45 percig.

    Az alufólia segít megőrizni a csirke szaftosságát, ne hagyd el a sütés alatt!

    5

    45 perc után vedd le a fóliát, és süsd tovább 15-20 percig, amíg a csirke bőre ropogós és aranybarna nem lesz.

    Ha szeretnéd, a végén még egy kis olívaolajat önthetsz a csirke tetejére, hogy még szebben megpiruljon.

    6

    A sült csirkét és zöldségeket frissen, melegen tálald. Ízlés szerint citromszeletekkel és extra rozmaringgal díszítheted.

    Friss, meleg kenyérrel vagy rizs mellett is tökéletes étel.