Frango xadrez light, tálalva friss petrezselyemmel

Frango xadrez light

A Frango xadrez egy tradicionális brazil étel, amelyet eredetileg csirkehússal és sokféle zöldséggel készítenek. A ‘light’ változatot az egészségesebb étkezés érdekében úgy alakították ki, hogy csökkentse a kalóriákat, miközben megőrzi az étel gazdag ízét. A szójaszósz használata különleges ízt ad az ételnek, a zöldségek pedig frissességet és ropogósságot biztosítanak. A Frango xadrez light könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy egészséges ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkehús (filé)
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Zöld kaliforniai paprika
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb kockákra. A paprikákat és a sárgarépát szeleteld fel vékony csíkokra. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítsd.

    A csirkehús filéit könnyen felvághatod, ha előzőleg kissé lehűtöd.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a csirkehúst. Pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A csirkehúsnak nem szabad túlzottan megpirulnia, csak annyira, hogy a külseje ropogós legyen.

    3

    Add hozzá a hagymát, fokhagymát és a sárgarépát, majd pirítsd 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék frissességüket és szép színüket.

    4

    Tedd hozzá a kaliforniai paprikákat, és pirítsd tovább 2-3 percig.

    A paprikát az utolsó percben add hozzá, hogy megőrizzék a friss, ropogós textúrájukat.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, sózd és borsozd, majd keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A szójaszósz gazdag ízt ad az ételnek, és segít abban, hogy a csirkehús is finom fűszeres legyen.

    6

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem frissességet ad a fűszeres ételhez, és szép színt ad.