Frango Xadrez Tradicional, csirkés étel paprikával és zöldségekkel

Frango Xadrez Tradicional

Frango Xadrez Tradicional a híres brazil étel, amely a tradicionális brazil konyha alapjául szolgál. A csirkemell és a zöldségek kombinációja, a szojaszósz gazdag íze, valamint az étel színei mind hozzájárulnak a friss, ínycsiklandó étkezéshez. A története a brazil konyha sokszínűségéből ered, ahol a gyors és könnyen elkészíthető ételek népszerűek, miközben gazdag ízeket és tápláló összetevőket kínálnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld paprika
1 db Piros paprika
2 db Sárgarépa
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szojaszósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet mosd meg, majd vágd fel kis kockákra.

    A csirkemellet könnyebb felvágni, ha egy kicsit fagyos, így élesebb vágásokat érhetsz el.

    2

    A zöld és piros paprikát, valamint a sárgarépát is vágd hasonló méretű kockákra.

    A paprikák és a répa hasonló méretűre vágása segít, hogy minden egyenletesen süljön.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát 1-2 percig.

    A fokhagyma illata akkor lesz a legfinomabb, ha nem hagyod megégni, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a csirkemellet, és pirítsd meg minden oldalát, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirkemell gyorsan megpirul, ezért fontos, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne száradjon ki.

    5

    Tedd hozzá a paprikát és a sárgarépát, és főzd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a frissességüket és színüket.

    6

    Adj hozzá szojaszószt, cukrot, sót és borsot. Keverd jól össze, és öntsd hozzá a vizet. Hagyd főzni 3-5 percig.

    A szojaszósz adja az étel alap ízét, és a cukor segít enyhíteni a sós ízt.

    7

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórj rá friss koriandert vagy egy kis extra szojaszószt.

    A koriander frissessége és a szojaszósz gazdagsága kiemeli az étel ízét.