Frikadeller tálalva párolt burgonyával és káposztasalátával

Frikadeller

A Frikadeller a dán konyha egyik legismertebb fogása, amelyet generációk óta készítenek családi vacsorákra és ünnepi alkalmakra. Az étel egyszerű, de ízletes, és tökéletesen tükrözi a skandináv konyha hagyományait. A Frikadeller elkészítése gyors és könnyű, és a variációk lehetővé teszik, hogy minden család a saját ízlésére alakítsa. Párolt burgonyával és áfonyalekvárral tálalva a Frikadeller a dán étkezési kultúra megtestesítője.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (sertés vagy sertés-marha keverék)
1 db Vöröshagyma (apróra vágva)
1 db Tojás
100 ml Tej
50 g Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors (őrölt)
0.25 tk. Szerecsendió (őrölt)
2 ek. Olívaolaj vagy vaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, a tejet és a zsemlemorzsát. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

    A vöröshagymát reszelheted is, így egyenletesebben eloszlik a masszában.

    2

    Alaposan keverd össze a masszát, amíg homogén állagot nem kapsz. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát.

    A masszát kézzel gyúrd össze, így jobban összeáll.

    3

    Formázz a masszából közepes méretű golyókat vagy lapos pogácsákat.

    Nedves kézzel könnyebben formázhatod a golyókat.

    4

    Melegíts fel olívaolajat vagy vajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon.

    A vaj ízletesebb, de könnyebben megég, ezért használhatsz olívaolajat vagy a kettő keverékét.

    5

    Süsd a Frikadellereket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek, és a belsejük átsül.

    Ne süsd túl sűrűn a húsgolyókat, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    Tálald forrón, párolt burgonyával, káposztasalátával vagy áfonyalekvárral.

    A Frikadeller hidegen is finom, akár szendvicsbe is teheted.