Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, a tejet és a zsemlemorzsát. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.
A vöröshagymát reszelheted is, így egyenletesebben eloszlik a masszában.
Alaposan keverd össze a masszát, amíg homogén állagot nem kapsz. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát.
A masszát kézzel gyúrd össze, így jobban összeáll.
Formázz a masszából közepes méretű golyókat vagy lapos pogácsákat.
Nedves kézzel könnyebben formázhatod a golyókat.
Melegíts fel olívaolajat vagy vajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon.
A vaj ízletesebb, de könnyebben megég, ezért használhatsz olívaolajat vagy a kettő keverékét.
Süsd a Frikadellereket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek, és a belsejük átsül.
Ne süsd túl sűrűn a húsgolyókat, hogy egyenletesen süljenek.
Tálald forrón, párolt burgonyával, káposztasalátával vagy áfonyalekvárral.
A Frikadeller hidegen is finom, akár szendvicsbe is teheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.