A halat vágd apró darabokra vagy használd hal darálót, hogy pürésített állagú legyen.
A friss hal könnyebben formázható, és jobb állagú lesz a halfasírozásnál.
A halpüréhez add hozzá a felvert tojást, a gluténmentes kenyérmorzsát, a fokhagymát (finomra zúzva), a fűszerpaprikát, sót, borsot és a citromlevet. Jól keverd össze.
A citrom friss ízt ad a halhoz, és kiemeli az ízeket.
A friss petrezselymet aprítsd fel, és add hozzá a keverékhez. Keverd jól el, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
A petrezselyem nemcsak ízesíti a halat, hanem szép színt is ad a frikadellereknek.
A masszából formálj kis golyókat vagy laposabb korongokat a kezed segítségével.
Ha a kezedet megmártod vízben, könnyebben formázhatod a halgolyókat anélkül, hogy a massza ragadna.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd a frikadellereket közepes lángon, 3-4 percig mindkét oldalukat, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne rakd túl zsúfoltan a serpenyőbe, hogy egyenletesen sülhessenek.
Tálald a frikadellereket friss salátával vagy köretként, és kínálhatsz mellé tartármártást is.
A frikadellerek remekül illenek egy friss citromos salátához vagy akár krumplipüréhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.