Frikadeller sertéshússal, ropogósra sütve és burgonyapürével tálalva

Frikadeller klasszikus sertéshússal

A frikadeller a dán konyha egyik legismertebb ételének számít, és a dánok előszeretettel fogyasztják szinte minden étkezéshez. Eredetileg sertéshúsból készül, és hagyományosan burgonyapürével vagy savanyú uborkával tálalják. A frikadeller ízletes és gazdag, ropogós külsővel és puha belsővel, amelyet a dán konyha szeretete és hagyományai ihlettek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (darálva)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Zsemle
100 ml Tej
1 db Tojás
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A zsemléket áztasd be tejbe, majd nyomkodd ki a felesleges folyadékot, és törd össze őket.

    Ha gyorsan szeretnéd, a zsemlét akár a mikróban is átmelegítheted egy tálban tejjel, hogy könnyebben áztatható legyen.

    2

    A darált sertéshúst tedd egy tálba, add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, a tejjel átáztatott zsemlét, a tojást, sót és borsot.

    A hagyma és fokhagyma aprítása segít abban, hogy egyenletesen eloszoljanak az ízek a húsgombócokban.

    3

    Alaposan dolgozd össze az összes hozzávalót, amíg egy sima, homogén masszát nem kapsz.

    Ne gyúrd túl a masszát, mert a túlkevert hús szárazabb lehet.

    4

    Formálj a húsos keverékből diónyi golyókat, majd lapítsd őket korongokká, hogy frikadellákat kapj.

    A frikadellák mérete attól függően változhat, hogy hány főre szeretnél ételt készíteni.

    5

    Melegíts olajat egy serpenyőben, és süsd a frikadellákat 6-8 percig, mindkét oldalon aranybarnára.

    A serpenyő ne legyen túl forró, hogy a frikadellák szépen átsüljenek belülről is, miközben kívül ropogósak maradnak.

    6

    Miután megsültek, szedd ki a frikadellákat, és tedd papírtörlőre, hogy felitassák a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít abban, hogy a felesleges zsír eltávozzon, így a frikadellák ropogósabbak maradnak.

    7

    Tálald a frikadellákat egy adag burgonyapürével vagy savanyú uborkával, és élvezd a klasszikus dán ételt.

    A frikadellákhoz nagyon jól illik egy kis friss petrezselyem is, amely még ízletesebbé teszi az ételt.