Frittata szalonnával és gombával, friss petrezselyemmel díszítve

Frittata szalonnával és gombával

A frittata egy olasz étel, amely hagyományosan tojásból készül, és számos változata létezik. Az eredeti recept gyakran tartalmaz zöldségeket, sajtot és húst, és gyorsan elkészíthető egy serpenyőben. A szalonna és gomba hozzáadásával a frittata ízletes és tápláló étellé válik, tökéletes reggelire vagy vacsorára. Az étel sokféleképpen variálható, és ideális arra, hogy felhasználjuk a hűtőben található alapanyagokat. A friss petrezselyem hozzáadásával pedig egy kis frissességet adhatunk hozzá.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
150 g Szalonna
200 g Gomba
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
50 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
1 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szalonnát vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben közepes lángon süsd ropogósra.

    A szalonnát ne süsd túl, mert akkor keserű lesz. Aranybarnára süsd, hogy megőrizze a finom ízét.

    2

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát is vágd apróra.

    A gombát gyorsan süsd meg, hogy megőrizze a friss ízét és textúráját.

    3

    A serpenyőben lévő szalonnás zsiradékhoz add hozzá a hagymát és a gombát, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Kevergetve süsd, hogy ne égjenek meg a zöldségek, hanem szépen piruljanak.

    4

    Közben egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt, sót, borsot és a reszelt parmezánt. Keverd össze alaposan.

    A tejszín hozzáadása krémesebbé teszi a frittatát, és segít abban, hogy lágyabb legyen.

    5

    Amikor a gomba és a hagyma elkészült, öntsd hozzá a tojásos keveréket a serpenyőbe, és keverd el a szalonnával.

    A frittata akkor lesz a legfinomabb, ha a tojásos keverék egyenletesen beborítja az összes hozzávalót.

    6

    Közepes lángon, lefedve, süsd 8-10 percig, amíg a frittata széle megszilárdul, de a közepe még lágy marad.

    Ha a frittata teteje még folyékony, tedd be a sütőbe 2-3 percre, hogy a teteje is szépen megsüljön.

    7

    Miután elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is biztosít a frittatának.