A szalonnát vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben közepes lángon süsd ropogósra.
A szalonnát ne süsd túl, mert akkor keserű lesz. Aranybarnára süsd, hogy megőrizze a finom ízét.
A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát is vágd apróra.
A gombát gyorsan süsd meg, hogy megőrizze a friss ízét és textúráját.
A serpenyőben lévő szalonnás zsiradékhoz add hozzá a hagymát és a gombát, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
Kevergetve süsd, hogy ne égjenek meg a zöldségek, hanem szépen piruljanak.
Közben egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt, sót, borsot és a reszelt parmezánt. Keverd össze alaposan.
A tejszín hozzáadása krémesebbé teszi a frittatát, és segít abban, hogy lágyabb legyen.
Amikor a gomba és a hagyma elkészült, öntsd hozzá a tojásos keveréket a serpenyőbe, és keverd el a szalonnával.
A frittata akkor lesz a legfinomabb, ha a tojásos keverék egyenletesen beborítja az összes hozzávalót.
Közepes lángon, lefedve, süsd 8-10 percig, amíg a frittata széle megszilárdul, de a közepe még lágy marad.
Ha a frittata teteje még folyékony, tedd be a sütőbe 2-3 percre, hogy a teteje is szépen megsüljön.
Miután elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.
A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is biztosít a frittatának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.