A vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy a keverék aktiválódjon.
Ha az élesztő felhabosodik, az azt jelzi, hogy megfelelően aktiválódott.
A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olajat. Keverd össze, majd gyúrd rugalmas tésztává.
A tésztát akkor érdemes letakarni és pihentetni, amikor rugalmas és nem ragad.
A tésztát hagyd kelni egy órán keresztül, hogy megduplázódjon a mérete.
A tésztát langyos helyen keltesd, hogy gyorsabban megkeljen.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő darabra, formázz belőlük kis golyókat, majd nyújtsd őket kerek formájúra.
A tészta nyújtásakor használj enyhén lisztezett felületet, hogy ne ragadjon.
Minden tésztalapot tölts meg reszelt sajttal, majd hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd össze.
A sajtok könnyen kifolyhatnak, ha nem nyomod meg eléggé a széleket.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a félbehajtott tésztákat, amíg aranybarna és ropogós nem lesz mindkét oldaluk.
Ha nem akarod, hogy a sajt kifolyjon, zárd le a serpenyőt fedővel sütés közben.
Tálald melegen, és élvezd a sajtolvasztós, ropogós ételt.
A friss, meleg tésztát friss zöldségekkel is tálalhatod, hogy még ízletesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.