Fry bake sajttal, ropogós tésztával és olvadó sajttal a közepében

Fry bake sajttal

A fry bake egy egyszerű, gyors étel, amely különösen népszerű a különféle nemzetek konyháiban. Az étel alapja egy puha tészta, amelyet különféle töltelékekkel lehet variálni, például sajttal, húsokkal vagy zöldségekkel. A sajtos változat különösen ínycsiklandó, és mindenki számára gyorsan elkészíthető. A ropogós külső és az olvadt sajt belseje tökéletes kombinációt alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Víz
10 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
2 ek. Olaj
150 g Sajt (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy a keverék aktiválódjon.

    Ha az élesztő felhabosodik, az azt jelzi, hogy megfelelően aktiválódott.

    2

    A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olajat. Keverd össze, majd gyúrd rugalmas tésztává.

    A tésztát akkor érdemes letakarni és pihentetni, amikor rugalmas és nem ragad.

    3

    A tésztát hagyd kelni egy órán keresztül, hogy megduplázódjon a mérete.

    A tésztát langyos helyen keltesd, hogy gyorsabban megkeljen.

    4

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő darabra, formázz belőlük kis golyókat, majd nyújtsd őket kerek formájúra.

    A tészta nyújtásakor használj enyhén lisztezett felületet, hogy ne ragadjon.

    5

    Minden tésztalapot tölts meg reszelt sajttal, majd hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd össze.

    A sajtok könnyen kifolyhatnak, ha nem nyomod meg eléggé a széleket.

    6

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a félbehajtott tésztákat, amíg aranybarna és ropogós nem lesz mindkét oldaluk.

    Ha nem akarod, hogy a sajt kifolyjon, zárd le a serpenyőt fedővel sütés közben.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a sajtolvasztós, ropogós ételt.

    A friss, meleg tésztát friss zöldségekkel is tálalhatod, hogy még ízletesebb legyen.