A vízhez add hozzá a sót, és forrald fel egy nagy lábasban. Ha a víz felforrt, lassan add hozzá a kukoricadarát, folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós.
A kukoricadarát folyamatos keverés mellett érdemes hozzáadni, hogy ne legyenek csomók és a végeredmény sima, krémes legyen.
A főzés közben folytasd a keverést, amíg a kukoricadara meg nem puhul, és egy sűrű, krémes állagot nem kap. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
Ne hagyd abba a keverést, mert így megakadályozhatod, hogy a kukoricadara leülepedjen az edény aljára.
Miközben a fungee készül, készítsd el a zöldségeket. A sárgarépát hámozd meg, és vágd fel apró kockákra. A fokhagymát és a hagymát finomra aprítsd.
A zöldségeket egyformán aprítsd fel, hogy minden falat egyenlően süljön meg és az ízek is jól összeérjenek.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Párold őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.
A hagyma és fokhagyma lassú pirítása segít kiemelni az ízeket, és édesebb ízt ad az ételnek.
Add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót a serpenyőbe, és párold őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségek párolása során ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket, hogy megtartsák a friss ropogós textúrájukat.
A zöldségeket szórd meg pirospaprikával, és keverd jól össze. Ha kész, add hozzá a főző kukoricadarát (fungee), és alaposan keverd össze.
A pirospaprika gazdag ízt ad a zöldségeknek és az egész ételnek, próbáld frissen őrölt paprikát használni a legjobb ízélményért.
A kész fungeét tálald friss korianderrel, és ha szükséges, még ízesítheted sóval és borssal.
A koriander frissítő ízt ad az ételnek, és jól illik a sós és enyhén édes kukoricadarás alaphoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.