Fungee zöldségekkel, gazdag kukoricadarás étel friss zöldségekkel

Fungee zöldségekkel

A fungee egy tradicionális guineai étel, amely kukoricadarából készül. A zöldségekkel készült változata tápláló és gazdag, miközben könnyen elkészíthető. A kukoricadara nemcsak ízletes, hanem jó forrása a rostoknak, így az étel nemcsak finom, hanem egészséges is. A zöldségekkel tálalt fungee ideális választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukoricadara
1.5 l Víz
2 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
2 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízhez add hozzá a sót, és forrald fel egy nagy lábasban. Ha a víz felforrt, lassan add hozzá a kukoricadarát, folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós.

    A kukoricadarát folyamatos keverés mellett érdemes hozzáadni, hogy ne legyenek csomók és a végeredmény sima, krémes legyen.

    2

    A főzés közben folytasd a keverést, amíg a kukoricadara meg nem puhul, és egy sűrű, krémes állagot nem kap. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

    Ne hagyd abba a keverést, mert így megakadályozhatod, hogy a kukoricadara leülepedjen az edény aljára.

    3

    Miközben a fungee készül, készítsd el a zöldségeket. A sárgarépát hámozd meg, és vágd fel apró kockákra. A fokhagymát és a hagymát finomra aprítsd.

    A zöldségeket egyformán aprítsd fel, hogy minden falat egyenlően süljön meg és az ízek is jól összeérjenek.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Párold őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma lassú pirítása segít kiemelni az ízeket, és édesebb ízt ad az ételnek.

    5

    Add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót a serpenyőbe, és párold őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek párolása során ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket, hogy megtartsák a friss ropogós textúrájukat.

    6

    A zöldségeket szórd meg pirospaprikával, és keverd jól össze. Ha kész, add hozzá a főző kukoricadarát (fungee), és alaposan keverd össze.

    A pirospaprika gazdag ízt ad a zöldségeknek és az egész ételnek, próbáld frissen őrölt paprikát használni a legjobb ízélményért.

    7

    A kész fungeét tálald friss korianderrel, és ha szükséges, még ízesítheted sóval és borssal.

    A koriander frissítő ízt ad az ételnek, és jól illik a sós és enyhén édes kukoricadarás alaphoz.