Füstölt csülkös palacsinta frissen sütve

Füstölt csülkös palacsinta

A füstölt csülkös palacsinta egy igazi magyaros különlegesség, amely a füstölt hús gazdag ízével hódít. A tejfölös, szaftos csülökraguval töltött palacsinták a sütőben sütve még finomabbá válnak, ahogy a sajt ráolvad és enyhén megpirul. Ha egy igazán kiadós és autentikus magyar ízvilágot keresel, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
300 g Füstölt csülök
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Tejföl
150 g Reszelt sajt
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A sót keverd a liszttel, hogy egyenletesen oszold el, és ne csak egy helyen legyen sós a tészta.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, így a palacsinták könnyebbek lesznek. Használhatsz csak tejet is, de akkor a palacsinták tömörebbek lesznek.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés során a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben sülnek, és nem szakadnak el.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    Használj vékonyan olajozott serpenyőt, hogy a palacsinták ne legyenek túl zsírosak.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ne süsd túl a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak és törékennyé válnak.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a serpenyő túl forró, a palacsinták hamarabb megégnek, ha túl hideg, akkor pedig ráragadnak.

    7

    A töltelékhez aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsd üvegesre kevés olajon.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert akkor keserű lesz.

    8

    Add hozzá az apróra vágott füstölt csülköt, és pirítsd további 5-6 percig, amíg kissé megpirul.

    A füstölt csülköt apróra vágd, hogy könnyebb legyen a palacsintákba tölteni.

    9

    Keverd hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, és főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj zsírosabb tejfölt, hogy a töltelék krémesebb legyen.

    10

    A kész palacsintákat töltsd meg a füstölt csülkös keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani, és kifolyhat a töltelék.

    11

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.

    Használj olyan sajtot, ami jól olvad, például mozzarella, trappista vagy cheddar.

    12

    Tálald forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek.