Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A sót keverd a liszttel, hogy egyenletesen oszold el, és ne csak egy helyen legyen sós a tészta.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, így a palacsinták könnyebbek lesznek. Használhatsz csak tejet is, de akkor a palacsinták tömörebbek lesznek.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés során a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben sülnek, és nem szakadnak el.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
Használj vékonyan olajozott serpenyőt, hogy a palacsinták ne legyenek túl zsírosak.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ne süsd túl a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak és törékennyé válnak.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a serpenyő túl forró, a palacsinták hamarabb megégnek, ha túl hideg, akkor pedig ráragadnak.
A töltelékhez aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsd üvegesre kevés olajon.
Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá az apróra vágott füstölt csülköt, és pirítsd további 5-6 percig, amíg kissé megpirul.
A füstölt csülköt apróra vágd, hogy könnyebb legyen a palacsintákba tölteni.
Keverd hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, és főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Használj zsírosabb tejfölt, hogy a töltelék krémesebb legyen.
A kész palacsintákat töltsd meg a füstölt csülkös keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani, és kifolyhat a töltelék.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.
Használj olyan sajtot, ami jól olvad, például mozzarella, trappista vagy cheddar.
Tálald forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.