Füstölt húsos korokke tálalva, ropogós panírral

Füstölt húsos korokke

A korokke egy tradicionális japán étel, amelyet eredetileg hússal és burgonyával készítenek, majd paníroznak és sütnek. A füstölt húsos változat különleges ízt ad az ételnek, miközben megtartja a hagyományos korokke karakterét. Ez a recept tökéletes azoknak, akik szeretik a ropogós, húsos falatokat, és egy gyors, de ínycsiklandó ételt keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt hús
4 db Krumpli
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 g Liszt
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplikat főzd meg héjában, majd hámozd meg és törd össze egy tálban.

    A krumplinak simának és pürésített állagúnak kell lennie, hogy ne legyenek darabos részek.

    2

    A füstölt húst apróra vágd fel, majd a fokhagymát is zúzd össze.

    A füstölt húsok intenzívebb ízének kiemeléséhez finomra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon a masszában.

    3

    A pürésített krumplihoz add hozzá a felaprított füstölt húst, a fokhagymát, sót és borsot. Keverd jól össze.

    Ha szeretnéd, egy kis mustárt is adhatsz hozzá, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    4

    Formázz a masszából kis golyókat vagy lapos korokke formákat.

    A formázás során ügyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyformán sülnek meg.

    5

    A formázott korokkékat először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd.

    A panírozás segít abban, hogy a korokke kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon, majd óvatosan tedd bele a panírozott korokkét és süsd mindkét oldalon aranybarnára.

    Az olajnak közepes hőmérsékletűnek kell lennie, hogy a korokke szépen megsüljön anélkül, hogy megégjen.

    7

    Miután a korokke megsült, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitatják.

    A papírtörlő segít abban, hogy a korokke ne legyen túl olajos.

    8

    Tálald a füstölt húsos korokkét friss salátával vagy egy kis joghurttal, és élvezd az ínycsiklandó ételt.

    A korokke jól illik egy kis pikáns joghurthoz vagy egy friss paradicsomos salátához.