Füstölt tarja párolt káposztával tálalva

Füstölt tarja párolt káposztával

A füstölt tarja párolt káposztával a magyar konyha egyik hagyományos étele, amely generációk óta kedvelt a családi asztalokon. A füstölt hús és a savanykás káposzta remek párost alkot, amely nemcsak ízletes, hanem tartalmas fogás is. Ez az étel egyszerűen elkészíthető, és bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen szó hétköznapi vacsoráról vagy ünnepi ebédről.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Füstölt tarja
1 db Fejes káposzta
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 ek. Cukor
2 ek. Ecet
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Köménymag
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt tarját szeleteld fel vastagabb szeletekre, és tedd félre.

    A vastagabb szeletek jobban megtartják a szaftjukat sütés közben.

    2

    A káposztát vágd vékony csíkokra, és enyhén sózd be. Hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki belőle a levet.

    A sózás segít, hogy a káposzta megpuhuljon és könnyebben párolódjon. A kicsavart lé keserű lehet, ezért érdemes eltávolítani.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a cukrot világos aranybarnára.

    Vigyázz, hogy a cukor ne égjen meg, mert akkor keserű lesz! Folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen karamellizálódjon.

    4

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsd üvegesre.

    A hagyma és a fokhagyma ne barnuljon meg, mert akkor elveszítik az ízüket.

    5

    Tedd bele a káposztát, a köménymagot, és alaposan keverd össze. Öntsd hozzá az ecetet és a vizet.

    A köménymag elengedhetetlen a párolt káposztához, de ha nem szereted, elhagyhatod. Az ecet segít a káposzta savanykás ízének kialakításában.

    6

    Fedd le, és párold közepes lángon 25-30 percig, amíg a káposzta megpuhul. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    Ha a káposzta túl száraz lenne, adj hozzá még egy kevés vizet. A párolási idő függ a káposzta fajtájától és a vastagságától.

    7

    Közben egy serpenyőben süsd meg a füstölt tarját mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarnára pirul.

    A tarját ne süsd túl, mert akkor kiszárad! Akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig szaftos marad.

    8

    Tálald a füstölt tarját a párolt káposztával, és kínálj mellé friss kenyeret vagy főtt burgonyát.

    A párolt káposztát és a füstölt tarját kínálhatod mustárral vagy tormával is.