Fúziós wrap kimchivel, avokádóval, grillezett csirkével és sült paprikával töltve

Fúziós Wrap (Különböző Konyhák)

A fúziós konyha lényege az, hogy különböző kultúrák gasztronómiai elemeit ötvözi, és egy új, izgalmas ízvilágot teremt. Ez a Fúziós Wrap is ezt az elvet követi: a koreai kimchi, a mexikói tortilla, az avokádó és a klasszikus grillezett csirke mind különböző földrészekről származnak, mégis tökéletes harmóniát alkotnak együtt. A szójaszószos tejföl különleges krémes-savanykás alapot ad, míg a lime és kimchi frissességet és pikáns karaktert visz az ételbe. Ez az étel kiváló választás, ha szeretnél kipróbálni valami mást a megszokott ízek helyett. Egyszerű elkészíteni, látványos, és garantáltan meglepi a vendégeket. A recept bátran variálható tofuval vagy halloumival is vegetáriánus változatra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tortilla lap
150 g Grillezett csirkemell
50 g Kimchi
0.5 db Avokádó
1 db Sült paprika
1 ek. Tejföl
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Lime lé
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először grillezd meg a csirkemellet: sózd meg, majd serpenyőben süsd 6-8 percig oldalanként, amíg szépen átsül és aranybarna kérget kap. TIPP: Ha előző nap készíted, hidegen is használhatod.

    A csirkemell sütése előtt klopfold ki, hogy egyenletesen süljön át.

    2

    Szeleteld fel az avokádót vékony csíkokra, a sült paprikát szintén darabold fel, hogy jól elférjenek a wrap belsejében. Az avokádó barnulását elkerülheted, ha azonnal meglocsolod a lime lével.

    Az avokádó érettségét úgy ellenőrizheted, hogy enyhén benyomod a héját. Ha puha, akkor érett.

    3

    Keverd össze a tejfölt és a szójaszószt egy kis tálkában. Ez ad egy különleges, enyhén sós-krémes ízt a wrapnek, ami jól harmonizál az ázsiai kimchivel és az avokádóval is.

    A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is, ha alacsonyabb kalóriatartalmú verziót szeretnél.

    4

    Melegítsd meg a tortilla lapokat, hogy könnyebben lehessen őket hajtogatni. Egy száraz serpenyőben vagy mikróban pár másodperc elég hozzá.

    A tortilla lapokat ne melegítsd túl, mert kiszáradnak és töredeznek.

    5

    A tortilla közepére halmozd fel a hozzávalókat: először a szójaszószos tejfölt kend rá, majd jöhet a csirkemell, a sült paprika, az avokádó, végül a kimchi. Figyelj az arányokra, hogy minden falatban érvényesüljenek az ízek!

    Ne töltsd túl a tortillát, mert nehéz lesz feltekerni és széteshet.

    6

    Hajtsd be a két oldalát, majd alulról kezdve szorosan tekerd fel. Ügyelj arra, hogy ne maradjon üres rész, így nem esik szét a wrap.

    Ha szorosabban szeretnéd tartani a wrapet, tekerd be sütőpapírba vagy alufóliába.

    7

    Vágd félbe a wrapet, és tálald melegen vagy langyosan. TIPP: Mellé kínálhatsz lime-gerezdeket vagy egy kevés extra szójaszószt mártogatáshoz.

    A wrapet serpenyőben vagy grillen is megpiríthatod, hogy ropogósabb legyen.