Gaeseong Soondae, töltött disznóhólyagban készített koreai étel, húsos és rizses töltelékkel

Gaeseong Soondae

A Gaeseong Soondae egy hagyományos koreai étel, amely a Gaeseong városából származik, és egyedülálló módon disznóhólyaggal készítik. A szódaét gyakran készítik ünnepi alkalmakkor, amikor a családok összegyűlnek. A töltelék a hús, rizs és különböző fűszerek keverékéből áll, amely a főzés során ragyogó és gazdag ízt ad. Az étel, amely a koreai konyha sokszínűségét tükrözi, különleges élményt ad minden falatjával.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Disznóhólyag
100 g Rizs
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerkeverék (bors, chili, szójaszósz)
200 g Disznóhús (darálva)
2 ek. Sesame olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóhólyagot alaposan tisztítsd meg, majd hagyd száradni.

    Fontos, hogy a hólyagot alaposan kiöblítsd, hogy a felesleges szennyeződésektől megszabaduljon!

    2

    A rizst főzd meg, majd hagyd kihűlni.

    A rizst ne főzd túl, mert a töltelék állagának fontos része, hogy ne legyen túl ragacsos!

    3

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg a szezámolajon, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirítása segít a gazdag ízek kialakításában, ne hagyd, hogy megégjen!

    4

    A darált disznóhúst add hozzá a hagymához, és pirítsd meg 5-7 percig, amíg meg nem barnul.

    A húsot alaposan keverd, hogy egyenletesen süljön, és ne maradjon nyers része!

    5

    A főtt rizst keverd össze a fűszerekkel, pirított hússal, és jól dolgozd össze. Ezután töltsd bele a megtisztított disznóhólyagba.

    A tölteléknek jól össze kell keverednie, hogy egyenletes ízeket kapj. Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl a hólyagot!

    6

    A megtöltött hólyagot kötözd le a két végén, majd főzd forró vízben 40-45 percig.

    Ne hagyd, hogy a víz túl forró legyen, hogy a hólyag ne szakadjon ki a főzés során.

    7

    Miután kész, vágd fel kis darabokra, és tálald friss szójaszósszal és szeletelt zöldségekkel.