Gesztenyés-almás kuglóf tálalva

Gesztenyés-almás kuglóf

A gesztenyés-almás kuglóf egy különleges és frissítő édesség, amely a gesztenye és az alma finom kombinációját hozza el. Az omlós tészta és az alma lédús frissessége tökéletes összhangban van a gesztenyepüré gazdag ízével. Ez a kuglóf ideális választás a téli hónapokra, amikor a meleg sütés és az édes ízek jól illenek a hideg időhöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Gesztenyepüré
250 g Liszt
100 g Cukor
2 db Alma
3 db Tojás
150 g Vaj
120 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A vajat olvaszd meg, a tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd fel. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verd fel, hogy a kuglóf könnyű legyen.

    2

    A lisztet, sütőport, csipet sót és a reszelt almát egy tálban keverd össze.

    Az almát közvetlenül a felhasználás előtt reszeld le, hogy ne barnuljon meg. A sütőport alaposan keverd el a liszttel.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet és a gesztenyepürét. Keverd jól össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    A gesztenyepürét törd át, hogy ne legyenek benne darabok, így egyenletesebb lesz a tészta.

    4

    A kuglóf formát vajazd ki és lisztezd meg, majd öntsd bele a tésztát.

    A formát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön. Használhatsz zsemlemorzsát is a liszt helyett.

    5

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 40-45 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a kuglófra. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Miután megsült, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész a kuglóf.

    A tűpróbát a kuglóf legvastagabb részén végezd el. Ha a tűre ragad tészta, süsd még néhány percig.

    7

    Hagyd kihűlni, majd tálald szeletelve. A tetejére szórhatsz egy kis porcukrot, hogy még finomabb legyen.

    Hagyd a kuglófot a formában hűlni legalább 10 percig, mielőtt kiborítod, hogy ne törjön össze.