A gesztenyét megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a krumplival.
Ha nem friss gesztenyét használunk, konzerv gesztenyét is alkalmazhatunk.
A hagymát apróra vágjuk, majd serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk.
A hagymát ne pirítsuk túl, mert megkeseredhet!
A hagymát és a gesztenyét hozzáadjuk a krumplimasszához, és összekeverjük.
Ha szeretnénk egy kicsit édesebb ízt, akkor egy kis mézet is adhatunk hozzá.
A tésztát diónyi golyókká formáljuk.
Ha a tészta ragad, vizes kézzel dolgozzunk!
A golyókat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül lisztbe hempergetjük.
Az olajba ne tegyük túl sok golyót egyszerre, hogy biztosan ropogósak legyenek.
Süssük a golyókat aranybarnára a forró olajban.
Ne túl sokáig süssük, mert a gesztenye belseje könnyen megszáradhat.
A kész korokkét papírtörlőn lecsöpögtetjük, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól.
A korokke kívül ropogós, belül lágy legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.