Gesztenyés korokke, koreai ropogós étel gesztenyével és zöldségekkel

Gesztenyés korokke

A gesztenyés korokke egy különleges koreai étel, amely a friss zöldségeket és gesztenyét ötvözi egy ropogós, aranybarna bundában. A gesztenye édes és diós íze egyedivé teszi ezt a fogást, amely a koreai konyha egyik remekműve.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gesztenye
4 db Krumpli
1 db Hagyma
2 szál Zöldhagyma
1 db Tojás
3 ek. Liszt
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gesztenyét megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a krumplival.

    Ha nem friss gesztenyét használunk, konzerv gesztenyét is alkalmazhatunk.

    2

    A hagymát apróra vágjuk, majd serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk.

    A hagymát ne pirítsuk túl, mert megkeseredhet!

    3

    A hagymát és a gesztenyét hozzáadjuk a krumplimasszához, és összekeverjük.

    Ha szeretnénk egy kicsit édesebb ízt, akkor egy kis mézet is adhatunk hozzá.

    4

    A tésztát diónyi golyókká formáljuk.

    Ha a tészta ragad, vizes kézzel dolgozzunk!

    5

    A golyókat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül lisztbe hempergetjük.

    Az olajba ne tegyük túl sok golyót egyszerre, hogy biztosan ropogósak legyenek.

    6

    Süssük a golyókat aranybarnára a forró olajban.

    Ne túl sokáig süssük, mert a gesztenye belseje könnyen megszáradhat.

    7

    A kész korokkét papírtörlőn lecsöpögtetjük, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól.

    A korokke kívül ropogós, belül lágy legyen!