Ghugni chili fűszerrel, fehér bab és fűszeres paradicsom szósszal

Ghugni chili fűszerrel

A ghugni egy tradicionális indiai étel, amelyet fűszeres fehér babból készítenek. A chili és a különféle fűszerek kombinációja igazán különleges ízvilágot ad neki. Az ételt gyakran tálalják friss korianderrel, ami kiemeli a fűszerességet és friss ízeket biztosít. A ghugni egy igazi comfort food, ami laktató és ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér bab
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
1 tk. Coriander powder (koriandermag por)
0.5 tk. Turmeric powder (kurkuma)
0.5 tk. Chili powder
1 tk. Garam masala
100 ml Tej
1 tk.
2 ek. Olaj
1 ág Cilantro (koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot előző nap beáztathatjuk, majd tisztítsuk meg és főzzük puhára egy nagy lábasban vízben, amíg megpuhul.

    Ha nincs időd beáztatni a babot, használhatsz konzerv fehér babot is.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, a zöld chiliket pedig aprítsd fel.

    A zöld chilinél, ha nem szeretnél erős ételt, eltávolíthatod a magokat.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a vágott hagymát, és pirítsd meg, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a fokhagymát és a zöld chiliket, és pirítsd őket pár percig.

    A fokhagyma és chili pirítása segít kiemelni az ízeket.

    4

    Add hozzá a fűszereket: köményt, koriandermag port, kurkumát, chili port és garam masalát. Keverd jól össze, és pirítsd őket 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, a fűszereket enyhén piríthatod egy száraz serpenyőben, hogy intenzívebb ízt kapjanak.

    5

    A pirított fűszeres keverékhez add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szósz állagúvá válik.

    A paradicsomot jól fel kell főzni, hogy szép sűrű szószt kapj.

    6

    Ezután add hozzá a főtt fehér babot a fűszeres paradicsomos szószhoz, és főzd még 10-15 percig, amíg minden jól összeér.

    Ha a szósz túl sűrűnek tűnik, pótolhatsz egy kis vizet.

    7

    A végén add hozzá a tejet, és keverd jól össze. Ha szükséges, ízesítsd sóval.

    A tej lágyítja a fűszeres ízeket, és krémesebbé teszi az ételt.

    8

    Tálald friss korianderrel díszítve, és fogyaszd melegen.

    A koriander friss íze tökéletes kiegészítője a fűszeres ghugninak.