Ghugni currys, zöld borsóval és pirított szezámmaggal díszítve

Ghugni currys

A ghugni egy tradicionális indiai étel, amelyet általában reggelire vagy egy könnyű étkezésként fogyasztanak. A curry és a zöld borsó különleges kombinációja fűszeres ízt ad, miközben a friss koriander és a szezámmag extra ízvilágot hoz a tányérra. Az étel a Maharashtrai konyha egyik alapétele, és sokféle változata létezik, mindegyik a helyi fűszerek és alapanyagok gazdag ízvilágával.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Száraz zöld borsó
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
200 ml Kókusztej
4 db Szárított curry levél
1 ek. Currypor
1 tk. Fahéj
30 g Szezámmag
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld borsót öblítsd le és áztasd be vízbe legalább 6 órára, majd öblítsd le ismét, és tedd félre.

    Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, nyomás alatti főzőt használhatsz, hogy a borsó gyorsabban megfőjön.

    2

    A hagymát, paradicsomot, fokhagymát és a friss gyömbért apróra vágd fel.

    A gyömbért frissen reszelve érdemes használni, hogy intenzívebb ízt adjon a currynek.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a curry port, fahéjat és a szárított curry leveleket, majd pirítsd még 2 percig, hogy a fűszerek kisüljenek és az ízek jól összeérjenek.

    A curry fűszereket érdemes rövid ideig pirítani, hogy intenzívebb ízt kapjunk.

    5

    Most add hozzá a paradicsomot és a kókusztejet. Főzd a szószt további 5-6 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul.

    Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy krémesebb legyen.

    6

    Add hozzá a beáztatott és főzött zöld borsót a szószhoz. Keverd össze alaposan, és főzd 10-12 percig, hogy a borsó átvegye a fűszerek ízét.

    Ha túl száraz lenne a szósz, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelően pörögjön a borsóval.

    7

    A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna színt kap.

    A szezámmagok pörkölése segít kiemelni az ízüket, és egy kis extra ropogósságot ad az ételhez.

    8

    Tálaláskor szórd meg a ghugnit friss korianderrel és a pirított szezámmaggal.

    A koriander frissességet ad, míg a szezámmag extra textúrát és ízt biztosít az ételnek.