A rizst alaposan mosd meg, majd tedd egy lábasba. Önts rá vizet (kétszeres mennyiséget, mint a rizs), és főzd meg körülbelül 15-20 percig.
A rizs előkészítése kulcsfontosságú, ügyelj arra, hogy a víz mennyisége megfelelő legyen, hogy a rizs ne legyen túl száraz vagy túl ragacsos.
A csirkét vagy bárányhúst szeleteld fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg.
A hús szeletelése után pirítsd meg minden oldalon, hogy a fűszerek jobban hozzá tapadjanak, és ínycsiklandó ropogós réteg képződjön.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A hagyma és fokhagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert keserűvé válhatnak.
Miután a hagyma megpirult, add hozzá a fűszerkeveréket és a cumin-t, majd jól keverd össze.
A fűszerek jól kioldódnak a főzés során, így ízesebbé teszik az ételt. Ha nem szereted a túl fűszeres ízeket, csökkentheted a mennyiségüket.
A joghurtot add hozzá a húshoz, és jól keverd össze, hogy a hús jól átvegye az ízeket. Ha szükséges, sózd ízlés szerint.
A joghurt ad egy krémes és frissítő ízt az ételnek, és segít a fűszerek jobban összeérni.
A főtt rizst tálald, és öntsd rá a fűszeres húst. Díszítsd friss korianderrel és szeletelt chilivel.
A koriander friss ízt ad, és remekül illik a fűszeres húshoz, míg a chili egy kis csípős ízt kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.