Ghuzi joghurttal, fűszeres hússal és friss korianderrel tálalva

Ghuzi joghurttal

A Ghuzi egy hagyományos közel-keleti étel, amely gyakran szerepel ünnepi alkalmakon. Az étel gazdag fűszerekkel és húsokkal készült, és gyakran tálalják joghurttal, hogy ellensúlyozza a fűszerek intenzitását. Az étel története mélyen gyökerezik a közel-keleti konyhában, és számos változata ismert. Az alapját a rizs és a hús képezi, míg a joghurtos tálalás frissítő hatást ad a gazdag ízekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
400 g Baromfi (csirke vagy bárány)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
200 g Joghurttal
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Cumin (kömény)
1 tk. Fűszerkeverék (például garam masala)
1 csokor Cilantro (friss koriander)
1 db Piros chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd tedd egy lábasba. Önts rá vizet (kétszeres mennyiséget, mint a rizs), és főzd meg körülbelül 15-20 percig.

    A rizs előkészítése kulcsfontosságú, ügyelj arra, hogy a víz mennyisége megfelelő legyen, hogy a rizs ne legyen túl száraz vagy túl ragacsos.

    2

    A csirkét vagy bárányhúst szeleteld fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg.

    A hús szeletelése után pirítsd meg minden oldalon, hogy a fűszerek jobban hozzá tapadjanak, és ínycsiklandó ropogós réteg képződjön.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma és fokhagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert keserűvé válhatnak.

    4

    Miután a hagyma megpirult, add hozzá a fűszerkeveréket és a cumin-t, majd jól keverd össze.

    A fűszerek jól kioldódnak a főzés során, így ízesebbé teszik az ételt. Ha nem szereted a túl fűszeres ízeket, csökkentheted a mennyiségüket.

    5

    A joghurtot add hozzá a húshoz, és jól keverd össze, hogy a hús jól átvegye az ízeket. Ha szükséges, sózd ízlés szerint.

    A joghurt ad egy krémes és frissítő ízt az ételnek, és segít a fűszerek jobban összeérni.

    6

    A főtt rizst tálald, és öntsd rá a fűszeres húst. Díszítsd friss korianderrel és szeletelt chilivel.

    A koriander friss ízt ad, és remekül illik a fűszeres húshoz, míg a chili egy kis csípős ízt kölcsönöz.