Gilda citromos articsókás tapenáddal, tálalva

Gilda citromos articsókás tapenáddal

A Gilda tapas hagyományosan a spanyol konyhában népszerű étel, amelyet különféle változatokban készítenek. Az articsóka és tapenád kombinációja rendkívül ínycsiklandó és tápláló. A citromos íz hozzáadása frissességet és egyensúlyt ad a gazdag fűszerekkel teli tapenádnak. A Gilda citromos articsókás változata tökéletes példája annak, hogy egy egyszerű, de kifinomult étel hogyan válhat a legjobb tapas élménnyé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Zöld olajbogyó
3 db Piquillo paprika
4 db Articsóka szív
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
20 g Mandula
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A piquillo paprikát hosszában vágd fel, majd távolítsd el a magját, és vágd kisebb darabokra.

    A piquillo paprika helyettesíthető más, édes paprikával is, de a piquillo karakteres ízével lesz a legfinomabb.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és tedd egy konyhai robotgépbe a paprikával, olívaolajjal, citromlével és a mandulával.

    Ha nincs robotgéped, egy mozsárban is összetörheted a hozzávalókat.

    3

    A tapenádot pürésítsd simára, majd sózd, borsozd ízlés szerint.

    A tapenádnak simának és krémesnek kell lennie, ha szükséges, adj hozzá még egy kis olívaolajat.

    4

    A citromos articsóka szíveket vékony szeletekre vágd, és egy tálba tedd őket.

    Az articsóka szívét könnyedén megvásárolhatod üveges változatban, de friss articsókát is használhatsz, ha van rá időd.

    5

    Tálald a tapenádot egy kis tálban, és a citromos articsókát szorosan rakd köré, hogy egy szép tálalást kapj.

    A tálaláskor ügyelj arra, hogy a tapenád ne legyen túl sok, csak finom kiegészítője legyen az articsókának.