A piquillo paprikát hosszában vágd fel, majd távolítsd el a magját, és vágd kisebb darabokra.
A piquillo paprika helyettesíthető más, édes paprikával is, de a piquillo karakteres ízével lesz a legfinomabb.
A fokhagymát apróra vágd, és tedd egy konyhai robotgépbe a paprikával, olívaolajjal, citromlével és a mandulával.
Ha nincs robotgéped, egy mozsárban is összetörheted a hozzávalókat.
A tapenádot pürésítsd simára, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
A tapenádnak simának és krémesnek kell lennie, ha szükséges, adj hozzá még egy kis olívaolajat.
A citromos articsóka szíveket vékony szeletekre vágd, és egy tálba tedd őket.
Az articsóka szívét könnyedén megvásárolhatod üveges változatban, de friss articsókát is használhatsz, ha van rá időd.
Tálald a tapenádot egy kis tálban, és a citromos articsókát szorosan rakd köré, hogy egy szép tálalást kapj.
A tálaláskor ügyelj arra, hogy a tapenád ne legyen túl sok, csak finom kiegészítője legyen az articsókának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.