Gilda hal citromos-fokhagymás szósszal, petrezselyemmel díszítve

Gilda citromos-fokhagymás szósszal

A Gilda hal egy hagyományos mediterrán étel, amit a citromos-fokhagymás szósszal tálalnak. Az étel egyre népszerűbb a modern konyhákban is, mivel friss és egészséges alternatívát kínál a halak kedvelőinek. A fokhagyma és a citrom friss, élénk ízével remekül kiegészíti a hal finom textúráját. Az étel remek választás könnyű ebédekhez vagy vacsorákhoz, és gyorsan elkészíthető. Az étel készítése közben a fűszerek illata betölti a konyhát, ami már önmagában előkészíti a vendégeket egy ínycsiklandó étkezésre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss tőkehal filé
4 gerezd Fokhagyma
2 db Citrom
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 dl Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tőkehal filéket öblítsd le hideg vízzel, majd vágd kisebb darabokra.

    Ha friss halat használsz, az íze sokkal gazdagabb lesz, de fagyasztott halat is bátran használhatsz.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat.

    A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, mert keserűvé válik. Kicsit csak üvegesedjen!

    3

    Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, és süsd őket 3-4 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. A hal ne legyen túlsütve, mert kiszáradhat!

    A halat ne zsúfold túl a serpenyőben, mert nem lesz egyenletesen sülve. Ha kell, dolgozz két adagban!

    4

    Miután a hal megsült, tedd félre. A serpenyőben maradt olajhoz add hozzá a felaprított fokhagymát, és pirítsd egy kicsit.

    A fokhagyma illata hamar betölti a konyhát, így tudd, mikor állj le a pirítással – ne hagyd, hogy megégjen!

    5

    Facsard bele a citromok levét a serpenyőbe, és öntsd hozzá a vizet. Add hozzá a sót és a borsot, majd forrald fel.

    Ha túl savanyúnak találod a szószt, adj hozzá egy kis mézet a tökéletes íz eléréséhez!

    6

    A kész szószt öntsd a halra, és szórd meg friss petrezselyemmel. Az ételt tálalás előtt hagyd pihenni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt díszítheted a halat extra petrezselyemmel vagy citromszeletekkel is!