A tĆkehal filĂ©ket öblĂtsd le hideg vĂzzel, majd vĂĄgd kisebb darabokra.
Ha friss halat hasznĂĄlsz, az Ăze sokkal gazdagabb lesz, de fagyasztott halat is bĂĄtran hasznĂĄlhatsz.
A fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd egy serpenyĆben hevĂts olĂvaolajat.
A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, mert keserƱvĂ© vĂĄlik. Kicsit csak ĂŒvegesedjen!
Tedd a haldarabokat a serpenyĆbe, Ă©s sĂŒsd Ćket 3-4 percig, amĂg szĂ©p aranybarnĂĄk nem lesznek. A hal ne legyen tĂșlsĂŒtve, mert kiszĂĄradhat!
A halat ne zsĂșfold tĂșl a serpenyĆben, mert nem lesz egyenletesen sĂŒlve. Ha kell, dolgozz kĂ©t adagban!
MiutĂĄn a hal megsĂŒlt, tedd fĂ©lre. A serpenyĆben maradt olajhoz add hozzĂĄ a felaprĂtott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd egy kicsit.
A fokhagyma illata hamar betölti a konyhĂĄt, Ăgy tudd, mikor ĂĄllj le a pirĂtĂĄssal â ne hagyd, hogy megĂ©gjen!
Facsard bele a citromok levĂ©t a serpenyĆbe, Ă©s öntsd hozzĂĄ a vizet. Add hozzĂĄ a sĂłt Ă©s a borsot, majd forrald fel.
Ha tĂșl savanyĂșnak talĂĄlod a szĂłszt, adj hozzĂĄ egy kis mĂ©zet a tökĂ©letes Ăz elĂ©rĂ©sĂ©hez!
A kĂ©sz szĂłszt öntsd a halra, Ă©s szĂłrd meg friss petrezselyemmel. Az Ă©telt tĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd pihenni nĂ©hĂĄny percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
TĂĄlalĂĄs elĆtt dĂszĂtheted a halat extra petrezselyemmel vagy citromszeletekkel is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.