A tőkehal filéket öblítsd le hideg vízzel, majd vágd kisebb darabokra.
Ha friss halat használsz, az íze sokkal gazdagabb lesz, de fagyasztott halat is bátran használhatsz.
A fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat.
A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, mert keserűvé válik. Kicsit csak üvegesedjen!
Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, és süsd őket 3-4 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. A hal ne legyen túlsütve, mert kiszáradhat!
A halat ne zsúfold túl a serpenyőben, mert nem lesz egyenletesen sülve. Ha kell, dolgozz két adagban!
Miután a hal megsült, tedd félre. A serpenyőben maradt olajhoz add hozzá a felaprított fokhagymát, és pirítsd egy kicsit.
A fokhagyma illata hamar betölti a konyhát, így tudd, mikor állj le a pirítással – ne hagyd, hogy megégjen!
Facsard bele a citromok levét a serpenyőbe, és öntsd hozzá a vizet. Add hozzá a sót és a borsot, majd forrald fel.
Ha túl savanyúnak találod a szószt, adj hozzá egy kis mézet a tökéletes íz eléréséhez!
A kész szószt öntsd a halra, és szórd meg friss petrezselyemmel. Az ételt tálalás előtt hagyd pihenni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt díszítheted a halat extra petrezselyemmel vagy citromszeletekkel is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.