Gilda hal citromos-fokhagymĂĄs szĂłsszal, petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve

Gilda citromos-fokhagymĂĄs szĂłsszal

A Gilda hal egy hagyomĂĄnyos mediterrĂĄn Ă©tel, amit a citromos-fokhagymĂĄs szĂłsszal tĂĄlalnak. Az Ă©tel egyre nĂ©pszerƱbb a modern konyhĂĄkban is, mivel friss Ă©s egĂ©szsĂ©ges alternatĂ­vĂĄt kĂ­nĂĄl a halak kedvelƑinek. A fokhagyma Ă©s a citrom friss, Ă©lĂ©nk Ă­zĂ©vel remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a hal finom textĂșrĂĄjĂĄt. Az Ă©tel remek vĂĄlasztĂĄs könnyƱ ebĂ©dekhez vagy vacsorĂĄkhoz, Ă©s gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ. Az Ă©tel kĂ©szĂ­tĂ©se közben a fƱszerek illata betölti a konyhĂĄt, ami mĂĄr önmagĂĄban elƑkĂ©szĂ­ti a vendĂ©geket egy Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©sre.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Friss tƑkehal filĂ©
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Citrom
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 dl Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tƑkehal filĂ©ket öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel, majd vĂĄgd kisebb darabokra.

    Ha friss halat hasznĂĄlsz, az Ă­ze sokkal gazdagabb lesz, de fagyasztott halat is bĂĄtran hasznĂĄlhatsz.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyƑben hevíts olívaolajat.

    A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, mert keserƱvĂ© vĂĄlik. Kicsit csak ĂŒvegesedjen!

    3

    Tedd a haldarabokat a serpenyƑbe, Ă©s sĂŒsd Ƒket 3-4 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarnĂĄk nem lesznek. A hal ne legyen tĂșlsĂŒtve, mert kiszĂĄradhat!

    A halat ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑben, mert nem lesz egyenletesen sĂŒlve. Ha kell, dolgozz kĂ©t adagban!

    4

    MiutĂĄn a hal megsĂŒlt, tedd fĂ©lre. A serpenyƑben maradt olajhoz add hozzĂĄ a felaprĂ­tott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd egy kicsit.

    A fokhagyma illata hamar betölti a konyhĂĄt, Ă­gy tudd, mikor ĂĄllj le a pirĂ­tĂĄssal – ne hagyd, hogy megĂ©gjen!

    5

    Facsard bele a citromok levĂ©t a serpenyƑbe, Ă©s öntsd hozzĂĄ a vizet. Add hozzĂĄ a sĂłt Ă©s a borsot, majd forrald fel.

    Ha tĂșl savanyĂșnak talĂĄlod a szĂłszt, adj hozzĂĄ egy kis mĂ©zet a tökĂ©letes Ă­z elĂ©rĂ©sĂ©hez!

    6

    A kĂ©sz szĂłszt öntsd a halra, Ă©s szĂłrd meg friss petrezselyemmel. Az Ă©telt tĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pihenni nĂ©hĂĄny percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Tálalás elƑtt díszítheted a halat extra petrezselyemmel vagy citromszeletekkel is!