Gluténmentes taco tálalva

Gluténmentes Taco

A gluténmentes taco egy remek alternatíva azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, de nem akarnak lemondani a mexikói ízekről. A pulykahús könnyed és ízletes alap, amely tökéletesen harmonizál a friss zöldségekkel, a cheddar sajttal és a lime-lével. Ideális választás egy gyors és egészséges vacsorára vagy baráti összejövetelekre. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki guacamoléval vagy házi salsa szósszal!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Gluténmentes kukorica tortilla
400 g Darált pulykahús
1 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Chili por
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Avokádó
2 db Paradicsom
150 g Jégsaláta
1 db Lilahagyma
100 g Reszelt cheddar sajt
100 g Gluténmentes tejföl
10 g Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Vágd kockákra a paradicsomot, és szeleteld vékonyra a lilahagymát.

    A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a főzést.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 2-3 perc alatt.

    Az olívaolaj helyett használhatsz kókuszzsírt is.

    3

    Add hozzá a darált pulykahúst, és pirítsd közepes lángon, amíg teljesen átsül és enyhén aranybarnára pirul, kb. 6-7 perc alatt.

    A pulykahús helyett használhatsz darált marhahúst vagy csirkét is.

    4

    Keverd hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a chili port, a sót és a fekete borsot. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chili port.

    5

    Közben vágd vékony csíkokra a jégsalátát és aprítsd fel a friss koriandert.

    A jégsalátát mosd meg és alaposan szárítsd meg, mielőtt felvágod, hogy ne legyen vizes a taco.

    6

    Melegítsd fel a gluténmentes kukorica tortillákat egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A tortillákat ne melegítsd túl, mert kiszáradhatnak és töredezetté válhatnak. Használhatsz mikrohullámú sütőt is a melegítéshez, de figyelj rá, hogy ne melegítsd túl.

    7

    Töltsd meg a tortilla lapokat a fűszeres pulykahússal, majd halmozd rá a jégsalátát, paradicsomot és lilahagymát.

    Ne töltsd túl a tortilla lapokat, mert nehéz lesz összehajtani és széteshet.

    8

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal, majd locsold meg egy kevés gluténmentes tejföllel a krémes ízért.

    A cheddar sajt helyett használhatsz másféle sajtot is, például Monterey Jack-et.

    9

    Facsarj rá egy kevés lime levet az extra frissesség érdekében, és szórd meg friss korianderrel.

    A lime levét közvetlenül a tálalás előtt facsard rá, hogy a vitaminok ne vesszenek el.

    10

    Tálald azonnal a gluténmentes tacókat, és élvezd az ízletes, könnyed mexikói fogást!

    A tacókat azonnal tálald, mert a tortilla lapok átázhatnak a tölteléktől.