A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át burgonyanyomóval. Hagyd hűlni.
Fontos, hogy a burgonya teljesen kihűljön, mielőtt a tésztához adod, különben ragacsos lesz.
A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojást és egy csipet sót. Gyúrd össze a tésztát, amíg lágy, de nem ragacsos állagú lesz.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gnocchi. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Add hozzá a darált húst, és süsd, amíg átpuhul. Ízesítsd sóval, borssal és friss bazsalikommal.
A darált húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.
A tésztából formázz kis golyókat, lapítsd ki őket, és helyezz egy kis kanálnyi húsos tölteléket a közepére. Óvatosan zárd össze a tésztát, és formázz belőle gömböket.
A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon.
Forralj vizet egy nagy fazékban, sózd meg, és főzd meg a gnocchikat 2-3 perc alatt, amíg a felszínre emelkednek. Szűrd le, és tedd félre.
A gnocchi akkor van kész, ha feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert szétesik.
Egy serpenyőben melegítsd fel a paradicsomszószt, majd forgasd bele a megfőtt gnocchikat. Tálald forrón, reszelt parmezánnal megszórva.
A paradicsomszószt ízlés szerint fűszerezheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.