Gochujang galbi, koreai marhahús tavaszi hagymával és szezámmaggal díszítve

Gochujang galbi

A gochujang galbi egy hagyományos koreai étel, amelyet gyakran grilleznek, de serpenyőben is elkészíthető. A galbi, vagyis a grillezett hús, koreai ízekkel van átszőve, és a gochujang, a csípős koreai chili paszta, különleges ízt ad a húsnak. A koreai konyha egyszerre édes, sós, csípős és savanykás, és a gochujang galbi tökéletesen ötvözi ezt az ízvilágot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (rib eye vagy short rib)
2 ek. Gochujang (koreai csili paszta)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Cukor
1 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Pörkölt szezámmag
2 szál Tavaszi hagyma
1 ek. Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tedd egy tálba.

    A hús darabolásakor ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy gyorsan átsüljenek.

    2

    A gochujangot, szójaszószt, cukrot, szezámolajat, reszelt fokhagymát és friss gyömbért keverd össze egy tálban, hogy létrejöjjön a marinád.

    A gyömbért finomra reszeld le, hogy ne maradjanak benne nagy darabok.

    3

    A húsdarabokat forgasd bele a marinádba, majd hagyd pihenni legalább 30 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább marinálódik a hús, annál gazdagabb és ízesebb lesz.

    4

    A húst egy serpenyőben, közepes lángon süsd meg minden oldalán 4-5 percig, amíg szépen megpirul.

    A hús ne legyen túl tömörítve a serpenyőben, hogy egyenletesen tudjon sülni.

    5

    Miután elkészült, szórd meg pörkölt szezámmaggal és apróra vágott tavaszi hagymával.

    A szezámmag és a tavaszi hagyma frissességet ad, és nagyszerűen kiegészítik a szaftos húst.

    6

    Csepegtesd meg lime lével, és azonnal tálald rizzsel vagy friss zöldségekkel.

    A lime leve frissességet ad, és még jobban kiemeli a gochujang pikáns ízét.