Gombás omlett baconnel, frissen tálalva

Gombás omlett baconnel

A gombás omlett baconnel egy klasszikus reggeli étel, amelyet gyorsan elkészíthetsz, miközben gazdag és ínycsiklandó ízeket kínál. A puha tojás és a ropogós bacon kombinációja minden reggel megadja az ínycsiklandó kezdést, miközben a gomba enyhe földes íze egy különleges karaktert ad az ételnek. Az omlett a könnyen beszerezhető hozzávalókból készült étel, amely mindenkinek elnyeri a tetszését.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
100 g Gomba (pl. champignon)
3 szelet Bacon
2 ek. Tej
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bacont szeleteld fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben süsd meg, amíg ropogós nem lesz.

    A bacon zsírját érdemes felhasználni az omletthez, mert ízesíti az ételt.

    2

    A gombát vágd vékony szeletekre, majd a bacon zsírjában süsd meg pár percig, amíg megpuhul.

    A gomba gyorsan kiengedi a vizet, így ügyelj rá, hogy ne főzd túl, csak pirítsd meg.

    3

    A tojásokat egy tálban verdd fel a tejjel, sóval és borssal.

    A tej lágyabbá teszi az omlettet, de ha sűrűbbet szeretnél, kevesebb tejjel is készítheted.

    4

    A tojásos keveréket öntsd a serpenyőbe a sült gombára és baconra, és alacsony hőfokon süsd, amíg az omlett alja megszilárdul.

    Ne keverd a tojást, hagyd, hogy szépen megszilárduljon az alja, hogy puha omlettet kapj.

    5

    Miután az omlett egyik oldala megsült, hajtsd félbe, és süsd még egy-két percig.

    A tökéletes omlett akkor kész, ha kívül ropogós, belül pedig lágy és krémes marad.

    6

    Tálald frissen, és szórd meg friss petrezselyemmel.