A csirkehúst vékony csíkokra vágom. A póréhagymát és a sárgarépát vékony szeletekre vágom. A zöldbabot apróra darabolom.
A csirkehús vékony szeletekre vágása segít abban, hogy gyorsabban átsüljön, és jobban átjárják az ízek.
A fokhagymát és a gyömbért finomra reszelem, majd egy serpenyőben szezámolajat hevítek, és megpirítom benne a fokhagymát és gyömbért.
A szezámolaj intenzív ízt ad az ételnek, de vigyázz, hogy ne égjen meg a fokhagyma, mert keserűvé válik.
A csirkehúst hozzáadom, és közepes lángon pirítom, amíg a hús meg nem pirul.
A hús pirításánál ügyelj arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a hús nem fog szépen pirulni.
Ezután hozzáadom a zöldbabot, sárgarépát és póréhagymát, és tovább pirítom 5-7 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak.
A zöldségeket ne süsd túl, hogy megőrizzék roppanósságukat és színüket.
Közben egy másik edényben felforralom a vizet, majd beleteszem az udon tésztát. Főzöm 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ügyelj arra, hogy a tészta ne főjön túl, mert elveszíti a jó állagát. Az udon tészta más tésztákkal szemben kicsit vastagabb, ezért nem fő túl gyorsan.
Amikor a tészta elkészült, leszűröm, és hozzáadom a serpenyőhöz. Ráöntöm a szójaszószt, és jól összekeverem az egészet.
A szójaszósz gazdag, sós ízt ad, de figyelj arra, hogy ne rakj bele túl sokat, mert túlságosan sós lehet.
Az elkészült ételt egy tálba teszem, majd a tetejére egy nyers tojást teszek, és a hőtől a tojás kissé megfő.
A tojás nyers formájában krémes textúrát ad az ételnek, ha nem szereted a nyers tojást, átválthatsz főtt tojásra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.