Gomoku udon zöldségekkel és hússal, tojással tálalva

Gomoku udon - zöldségekkel és hússal

A gomoku udon egy hagyományos japán étel, amely udon tésztából készült, és zöldségekkel, hússal és tojással tálalják. Az étel gazdag ízvilágú, és szinte minden japán étterem menüjén megtalálható. A gomoku udon sokféleképpen variálható, különböző zöldségekkel és húsokkal, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. A tészta sűrű és rágós, míg a tojás gazdag, krémes állagot ad a fogásnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Udon tészta
200 g Csirkehús (filé)
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 szál Póréhagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vékony csíkokra vágom. A póréhagymát és a sárgarépát vékony szeletekre vágom. A zöldbabot apróra darabolom.

    A csirkehús vékony szeletekre vágása segít abban, hogy gyorsabban átsüljön, és jobban átjárják az ízek.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért finomra reszelem, majd egy serpenyőben szezámolajat hevítek, és megpirítom benne a fokhagymát és gyömbért.

    A szezámolaj intenzív ízt ad az ételnek, de vigyázz, hogy ne égjen meg a fokhagyma, mert keserűvé válik.

    3

    A csirkehúst hozzáadom, és közepes lángon pirítom, amíg a hús meg nem pirul.

    A hús pirításánál ügyelj arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a hús nem fog szépen pirulni.

    4

    Ezután hozzáadom a zöldbabot, sárgarépát és póréhagymát, és tovább pirítom 5-7 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak.

    A zöldségeket ne süsd túl, hogy megőrizzék roppanósságukat és színüket.

    5

    Közben egy másik edényben felforralom a vizet, majd beleteszem az udon tésztát. Főzöm 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.

    Ügyelj arra, hogy a tészta ne főjön túl, mert elveszíti a jó állagát. Az udon tészta más tésztákkal szemben kicsit vastagabb, ezért nem fő túl gyorsan.

    6

    Amikor a tészta elkészült, leszűröm, és hozzáadom a serpenyőhöz. Ráöntöm a szójaszószt, és jól összekeverem az egészet.

    A szójaszósz gazdag, sós ízt ad, de figyelj arra, hogy ne rakj bele túl sokat, mert túlságosan sós lehet.

    7

    Az elkészült ételt egy tálba teszem, majd a tetejére egy nyers tojást teszek, és a hőtől a tojás kissé megfő.

    A tojás nyers formájában krémes textúrát ad az ételnek, ha nem szereted a nyers tojást, átválthatsz főtt tojásra.