A lazac filét alaposan tisztítsd meg, és távolítsd el a bőrét, ha szükséges. Vágd a filét kisebb darabokra, hogy könnyebben tálalható legyen.
A friss lazacnak legyen élénk rózsaszín színe, és legyen puha tapintású, amikor elkészíted.
A cukorrépát hámozd meg, majd reszeld le finomra vagy aprítsd fel egy aprítóval.
A reszelt cukorrépa szép színt ad a pácnak, és a reszelés segít jobban beépíteni az ízeket.
Egy tálban keverd össze a sót, cukrot, kaprot, fekete borsot és citromlevet, hogy egy sűrű pácot kapj.
A pácot érdemes alaposan elkeverni, hogy a só és a cukor teljesen feloldódjon, és az ízek jól összeérjenek.
A reszelt cukorrépát tedd egy szoros rétegben a lazac alá, és egyenletesen terítsd el a pácot a lazacra.
A pácnak teljesen be kell borítania a lazacot, hogy minden falat átvegye az ízeket.
Fedd le a tálat fóliával, és tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy a hal jól átvegye a pác ízét és megpuhuljon.
Minél hosszabb ideig pihen a lazac a pácban, annál intenzívebb lesz az íze.
Miután elkészült, tálald friss kaporral és egy kis dijoni mustárral, hogy friss, fűszeres ízt adjon az ételnek.
A dijoni mustár enyhe csípőssége jól kiegészíti a lazac gazdag, pácban érlelt ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.