Gravlaks cukorrépa pácban tálalva friss kaporral

Gravlaks cukorrépa pácban

A Gravlaks egy hagyományos skandináv étel, amelyet pácolt lazaccal készítenek. A lazacot fűszerekkel és pácokkal áztatják, hogy az ízek összeérjenek, miközben a hal friss marad. Az étel különlegessége, hogy a cukorrépa hozzáadása nemcsak gazdag színt ad, hanem egy enyhén édes ízt is, amely jól kiegészíti a hal sós aromáját. A Gravlaks egy igazán ínycsiklandó étel, amely friss, ropogós kaporral és egy kis dijoni mustárral tálalva tökéletes választás lehet egy könnyű étkezéshez vagy akár előételként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 24 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Friss lazac filé
200 g Cukorrépa
3 ek.
2 ek. Cukor
3 ek. Friss kapor
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 ek. Citromlé
1 tk. Dijoni mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazac filét alaposan tisztítsd meg, és távolítsd el a bőrét, ha szükséges. Vágd a filét kisebb darabokra, hogy könnyebben tálalható legyen.

    A friss lazacnak legyen élénk rózsaszín színe, és legyen puha tapintású, amikor elkészíted.

    2

    A cukorrépát hámozd meg, majd reszeld le finomra vagy aprítsd fel egy aprítóval.

    A reszelt cukorrépa szép színt ad a pácnak, és a reszelés segít jobban beépíteni az ízeket.

    3

    Egy tálban keverd össze a sót, cukrot, kaprot, fekete borsot és citromlevet, hogy egy sűrű pácot kapj.

    A pácot érdemes alaposan elkeverni, hogy a só és a cukor teljesen feloldódjon, és az ízek jól összeérjenek.

    4

    A reszelt cukorrépát tedd egy szoros rétegben a lazac alá, és egyenletesen terítsd el a pácot a lazacra.

    A pácnak teljesen be kell borítania a lazacot, hogy minden falat átvegye az ízeket.

    5

    Fedd le a tálat fóliával, és tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy a hal jól átvegye a pác ízét és megpuhuljon.

    Minél hosszabb ideig pihen a lazac a pácban, annál intenzívebb lesz az íze.

    6

    Miután elkészült, tálald friss kaporral és egy kis dijoni mustárral, hogy friss, fűszeres ízt adjon az ételnek.

    A dijoni mustár enyhe csípőssége jól kiegészíti a lazac gazdag, pácban érlelt ízét.