Grilled springbok steaks served with roasted vegetables.

Grilled Springbok Steaks

A grilled springbok steaks egy ínycsiklandó vadétel, amely a tavaszi bokorantilop húsának különleges ízét emeli ki. Ez az étel a vad grillételek közül az egyik legkifinomultabb, amely tökéletes választás ünnepi vacsorákra vagy különleges alkalmakra. A citromlé és a rozmaring frissessége harmonikusan egészíti ki a hús természetes ízét, a gyors grillezés pedig megőrzi annak lágyságát és szaftosságát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Springbok steaks
2 ek. Olive oil
2 gerezd Garlic
2 ág Fresh rosemary
1 tk. Salt
1 tk. Black pepper
1 ek. Lemon juice

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a springbok steakeket, és töröld szárazra papírtörlővel.

    A szárazra törlés segít, hogy a hús jobban megbarnuljon a grillen.

    2

    Keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott rozmaringot, a sót, a borsot és a citromlevet egy tálban. Ebben a pácban forgasd meg a steakeket, és hagyd állni 30 percig.

    A pácolási időt növelheted, de ne hagyd a húst a pácban 2 óránál tovább, mert a citromlé megkeményítheti a húst.

    3

    Hevíts fel egy grillserpenyőt vagy a grillsütőt közepes-magas hőmérsékletre. Olajozd be a grillrácsot, hogy a hús ne ragadjon le.

    A grillrácsot ecsettel kend be olajjal. Használhatsz hőálló olajat, például napraforgóolajat vagy földimogyoróolajat.

    4

    Süsd a steakeket oldalanként 3-4 percig, hogy közepesen átsült (medium rare) állagot érj el, vagy hosszabb ideig, ha jobban átsütött húst szeretnél.

    A hús átsültségét hústermométerrel ellenőrizheted. A medium rare átsültséghez a belső hőmérséklet 52-55°C.

    5

    Hagyd pihenni a steakeket 5 percig grillezés után, hogy a húsnedvek egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés alatt takard le a húst alufóliával, hogy melegen maradjon.

    6

    Tálald a steakeket friss salátával, sült zöldségekkel vagy burgonyapürével.

    A tálalás előtt locsold meg a húst egy kis olívaolajjal és szórd meg friss rozmaringgal.