Tisztítsd meg a springbok steakeket, és töröld szárazra papírtörlővel.
A szárazra törlés segít, hogy a hús jobban megbarnuljon a grillen.
Keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott rozmaringot, a sót, a borsot és a citromlevet egy tálban. Ebben a pácban forgasd meg a steakeket, és hagyd állni 30 percig.
A pácolási időt növelheted, de ne hagyd a húst a pácban 2 óránál tovább, mert a citromlé megkeményítheti a húst.
Hevíts fel egy grillserpenyőt vagy a grillsütőt közepes-magas hőmérsékletre. Olajozd be a grillrácsot, hogy a hús ne ragadjon le.
A grillrácsot ecsettel kend be olajjal. Használhatsz hőálló olajat, például napraforgóolajat vagy földimogyoróolajat.
Süsd a steakeket oldalanként 3-4 percig, hogy közepesen átsült (medium rare) állagot érj el, vagy hosszabb ideig, ha jobban átsütött húst szeretnél.
A hús átsültségét hústermométerrel ellenőrizheted. A medium rare átsültséghez a belső hőmérséklet 52-55°C.
Hagyd pihenni a steakeket 5 percig grillezés után, hogy a húsnedvek egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés alatt takard le a húst alufóliával, hogy melegen maradjon.
Tálald a steakeket friss salátával, sült zöldségekkel vagy burgonyapürével.
A tálalás előtt locsold meg a húst egy kis olívaolajjal és szórd meg friss rozmaringgal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.