Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, majd keverd hozzá a sót. Fokozatosan add hozzá a vizet, miközben kézzel vagy géppel gyúrod. Addig gyúrd, míg sima, rugalmas tésztát kapsz. Takarj le egy konyharuhával, és pihentesd 30 percig. Tipp: ha a tészta ragad, adj még egy kevés lisztet.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A víz fokozatos adagolásával elkerülheted, hogy a tészta túl lágy legyen.
Közben készítsd el a tölteléket. Egy tálban keverd össze a darált marhahúst és sertéshúst. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sót, borsot és 50 ml vizet. Jól keverd össze, hogy a töltelék szaftos legyen. Tipp: a víz segít abban, hogy főzés után a töltelék belül szaftos maradjon.
A húst érdemes kétszer ledarálni, hogy a töltelék finomabb legyen. A hagymát nagyon apróra kell vágni, vagy lereszelni.
Ha a tészta pihent, lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 2 mm vastagságúra. Vágj ki belőle kb. 10-12 cm átmérőjű köröket. Tipp: használhatsz nagyobb poharat vagy tálkát a kivágáshoz.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor elszakad. A kiszaggatott tésztakorongokat takard le, hogy ne száradjanak ki.
Minden tésztakorong közepébe tegyél egy evőkanál tölteléket. Emeld fel a széleket, és körkörösen csípd össze a tésztát, hogy kis „csavaros” batyut kapj. Fontos, hogy jól zárd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki főzés közben.
A redőzésnél figyelj, hogy egyenletesek legyenek a redők. A tetejét alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne tudjon kijönni.
Forralj fel egy nagy lábas sós vizet. Amikor forr, óvatosan helyezd bele a khinkalikat. Főzd kb. 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul, és a töltelék teljesen átfő. Tipp: ne keverd sokat, nehogy megsértsd a batyukat.
A vizet forrásban kell tartani. Ha a khinkalik feljöttek a víz tetejére, még pár percig főzd őket.
Szedd ki a főtt khinkalikat egy szűrőkanállal, majd tálald melegen, frissen őrölt fekete borssal megszórva. Tipp: kézzel szokás enni, a tetején lévő csavart részt nem fogyasztják el – ez a fogantyú!
A khinkalit forrón tálald, mert akkor a legfinomabb. A tetejét fogd meg, harapj bele az oldalába, és szívdd ki a szaftot, majd edd meg a húst és a tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.