Gumbo olívaolajjal, gazdag fűszerekkel és zöldségekkel

Gumbo olívaolajjal

A Gumbo egy klasszikus étel, amely az Egyesült Államok déli részéről, különösen Louisianából származik. A gumbo története a francia, spanyol, afrikai és amerikai kultúrák keveredésére vezethető vissza. Ez az étel különleges fűszerekkel és gazdag ízekkel készült, és az egyik legnépszerűbb étkezési forma a déli államokban. A gumbo olívaolajjal egy gazdag és ínycsiklandó változat, amely remekül illik a mediterrán konyha ízvilágához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Zöldpaprika
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 g Zöldbab
3 ek. Olívaolaj
1 l Alaplé
1 tk. Római kömény
1 tk. Chili por
0.5 tk. Cayenne bors
1 tk.
1 tk. Bors
200 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst felkockázom, majd egy nagyobb lábasban, forró olívaolajon, minden oldalon megpirítom.

    A csirkehúst gyorsan pirítsd meg, hogy megőrizze szaftosságát és ne száradjon ki.

    2

    A zöldpaprikát, sárgarépát, paradicsomot és fokhagymát apróra vágom, majd a csirkehús mellé adom. Pár percig pirítom őket együtt.

    A zöldségek pirítása segít kihozni az ízeiket, és hozzájárulnak a gumbo gazdag ízvilágához.

    3

    Hozzáadom a fűszereket (római kömény, chili por, cayenne bors, só, bors), majd alaposan elkeverem. 1-2 percig pirítom, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A fűszerek gyors pirítása kiemeli az ízvilágukat és biztosítja, hogy a gumbo gazdag ízekkel rendelkezzen.

    4

    Öntöm az alaplevet és hozzáadom a zöldbabot. Forralom, majd alacsony lángon 25-30 percig főzöm, amíg minden zöldség megpuhul.

    Ha a gumbo túl sűrű lenne, adj hozzá több alaplevet, hogy szaftos maradjon.

    5

    Közben a rizst is megfőzöm a csomagolás utasításai szerint.

    A rizst mindig jól le kell öblíteni főzés előtt, hogy elkerüljük a túl ragadós állagot.

    6

    A gumbo elkészültét követően tálalás előtt szedd a rizst a tányérra, és öntsd rá a gombót.

    Tálaláskor friss petrezselyemmel vagy egy kis friss citromlével is díszítheted, hogy fokozd az ízeket.