A csirkehúst felkockázom, majd egy nagyobb lábasban, forró olívaolajon, minden oldalon megpirítom.
A csirkehúst gyorsan pirítsd meg, hogy megőrizze szaftosságát és ne száradjon ki.
A zöldpaprikát, sárgarépát, paradicsomot és fokhagymát apróra vágom, majd a csirkehús mellé adom. Pár percig pirítom őket együtt.
A zöldségek pirítása segít kihozni az ízeiket, és hozzájárulnak a gumbo gazdag ízvilágához.
Hozzáadom a fűszereket (római kömény, chili por, cayenne bors, só, bors), majd alaposan elkeverem. 1-2 percig pirítom, hogy a fűszerek kioldódjanak.
A fűszerek gyors pirítása kiemeli az ízvilágukat és biztosítja, hogy a gumbo gazdag ízekkel rendelkezzen.
Öntöm az alaplevet és hozzáadom a zöldbabot. Forralom, majd alacsony lángon 25-30 percig főzöm, amíg minden zöldség megpuhul.
Ha a gumbo túl sűrű lenne, adj hozzá több alaplevet, hogy szaftos maradjon.
Közben a rizst is megfőzöm a csomagolás utasításai szerint.
A rizst mindig jól le kell öblíteni főzés előtt, hogy elkerüljük a túl ragadós állagot.
A gumbo elkészültét követően tálalás előtt szedd a rizst a tányérra, és öntsd rá a gombót.
Tálaláskor friss petrezselyemmel vagy egy kis friss citromlével is díszítheted, hogy fokozd az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.