Gyömbéres cider bögrében

Gyömbéres cider

A gyömbéres cider az ünnepi italok egyik különleges változata, amely a hagyományos alma cider és a gyömbér ízletes kombinációja. Az ital eredete az angolszász kultúrából ered, ahol a cider nagy népszerűségnek örvendett. A gyömbér hozzáadásával egy pikáns, melegítő hatású italt kapunk, amely tökéletes választás lehet hideg estéken vagy ünnepi összejöveteleken. Tipp: Ha egy kicsit erősebb ízvilágot szeretnél, adj hozzá egy kevés frissen facsart citromlevet.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
165 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Alma cider
20 g Friss gyömbér
1 db Narancs
3 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért hámozd meg, majd vékony szeletekre vagy reszelékre vágd, hogy intenzívebb ízt adjon a cidernek.

    Ha reszeled a gyömbért, sokkal intenzívebb ízt kapsz, de a szűrésnél figyelni kell, hogy ne kerüljön sok reszelék a pohárba. A vékony szeletek könnyebben szűrhetők.

    2

    A narancsot alaposan mosd meg, és szeleteld fel vékony karikákra.

    Érdemes bio narancsot használni, vagy nagyon alaposan megmosni a narancsot, mivel a héja is belekerül az italba.

    3

    Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, majd tedd közepes lángra melegedni.

    Válassz jó minőségű alma cidert a legjobb ízélmény érdekében.

    4

    Add hozzá a gyömbért, a narancs szeleteket, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.

    A gyömbér mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha szereted a csípős ízt, tegyél több gyömbért.

    5

    Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, így az ízek jobban összeérnek. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.

    A forralás elkerülése azért fontos, mert a cider íze megváltozhat, és a fűszerek aromái is elillanhatnak.

    6

    Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a ciderben.

    A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. A gyömbér csípős íze miatt lehet, hogy több mézre van szükség.

    7

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a gyömbért és a fűszereket.

    Használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot a szűréshez.

    8

    Melegen tálald hőálló bögrékben, és díszítsd egy narancsszelettel vagy egy csipet friss reszelt gyömbérrel.

    A poharakat előmelegítheted, hogy tovább tartsd az ital melegen. A reszelt gyömbérrel való díszítés extra csípősséget ad.