Gyömbéres cider bögrében

Gyömbéres cider

A gyömbĂ©res cider az ĂŒnnepi italok egyik kĂŒlönleges vĂĄltozata, amely a hagyomĂĄnyos alma cider Ă©s a gyömbĂ©r Ă­zletes kombinĂĄciĂłja. Az ital eredete az angolszĂĄsz kultĂșrĂĄbĂłl ered, ahol a cider nagy nĂ©pszerƱsĂ©gnek örvendett. A gyömbĂ©r hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy pikĂĄns, melegĂ­tƑ hatĂĄsĂș italt kapunk, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet hideg estĂ©ken vagy ĂŒnnepi összejöveteleken. Tipp: Ha egy kicsit erƑsebb Ă­zvilĂĄgot szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s frissen facsart citromlevet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
165 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1000 ml Alma cider
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 db Narancs
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 5 db SzegfƱszeg

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért håmozd meg, majd vékony szeletekre vagy reszelékre vågd, hogy intenzívebb ízt adjon a cidernek.

    Ha reszeled a gyömbĂ©rt, sokkal intenzĂ­vebb Ă­zt kapsz, de a szƱrĂ©snĂ©l figyelni kell, hogy ne kerĂŒljön sok reszelĂ©k a pohĂĄrba. A vĂ©kony szeletek könnyebben szƱrhetƑk.

    2

    A narancsot alaposan mosd meg, és szeleteld fel vékony karikåkra.

    Érdemes bio narancsot hasznĂĄlni, vagy nagyon alaposan megmosni a narancsot, mivel a hĂ©ja is belekerĂŒl az italba.

    3

    Öntsd az alma cidert egy közepes mĂ©retƱ lĂĄbosba, majd tedd közepes lĂĄngra melegedni.

    VĂĄlassz jĂł minƑsĂ©gƱ alma cidert a legjobb Ă­zĂ©lmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    4

    Add hozzå a gyömbért, a narancs szeleteket, a fahéjrudat és a szegfƱszeget a låbosba.

    A gyömbĂ©r mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be. Ha szereted a csĂ­pƑs Ă­zt, tegyĂ©l több gyömbĂ©rt.

    5

    Lassan melegĂ­tsd fel az italt, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne forrald fel, Ă­gy az Ă­zek jobban összeĂ©rnek. Ez körĂŒlbelĂŒl 15 percet vesz igĂ©nybe.

    A forralĂĄs elkerĂŒlĂ©se azĂ©rt fontos, mert a cider Ă­ze megvĂĄltozhat, Ă©s a fƱszerek aromĂĄi is elillanhatnak.

    6

    Adagold hozzå a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a ciderben.

    A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint szabĂĄlyozhatod. A gyömbĂ©r csĂ­pƑs Ă­ze miatt lehet, hogy több mĂ©zre van szĂŒksĂ©g.

    7

    SzƱrd le az italt, hogy eltåvolítsd a gyömbért és a fƱszereket.

    HasznĂĄlj finom szövĂ©sƱ szƱrƑt vagy gĂ©zlapot a szƱrĂ©shez.

    8

    Melegen tĂĄlald hƑállĂł bögrĂ©kben, Ă©s dĂ­szĂ­tsd egy narancsszelettel vagy egy csipet friss reszelt gyömbĂ©rrel.

    A poharakat elƑmelegĂ­theted, hogy tovĂĄbb tartsd az ital melegen. A reszelt gyömbĂ©rrel valĂł dĂ­szĂ­tĂ©s extra csĂ­pƑssĂ©get ad.