Gyömbéres marhahús wokban zöldségekkel tálalva

Gyömbéres Marhahús Wokban

A gyömbéres marhahús wokban az ázsiai konyha egyik legismertebb fogása, amely a friss alapanyagok és az egyszerű elkészítés kombinációjával hódít. Az illatos gyömbér és a szezámolaj adja meg az étel karakteres ízvilágát, amelyet a roppanós zöldségek és a szaftos marhahús tökéletesen kiegészít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (csíkokra vágva)
2 ek. Friss gyömbér (reszelve)
2 gerezd Fokhagyma (zúzva)
2 db Sárgarépa (vékony csíkokra vágva)
1 db Paprika (csíkokra vágva)
1 db Hagyma (karikázva)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Kukoricakeményítő
100 ml Víz
10 g Friss koriander (díszítéshez)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy keverőtálban keverd össze a szójaszószt, a kukoricakeményítőt és a vizet, hogy sima szószt kapj. Tedd félre.

    A kukoricakeményítő segít besűríteni a szószt, így az jobban bevonja a húst és a zöldségeket.

    2

    Egy wokban forrósítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg benne a marhahúst 2-3 percig, amíg kérget kap. Tedd félre a húst.

    A wok legyen nagyon forró, amikor a húst beleteszed, hogy gyorsan kérget kapjon és ne főjön. A marhahúst vékony csíkokra vágd, hogy gyorsan átsüljön.

    3

    A visszamaradt olajban pirítsd meg a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát 1 percig, hogy az illatuk kibontakozzon.

    A gyömbért és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert megégnek és keserű ízt adnak.

    4

    Add hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, paprikát és hagymát. Pirítsd közepes lángon 4-5 percig, amíg ropogósak maradnak, de kissé megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, maradjanak ropogósak, hogy megőrizzék a tápanyagaikat és a frissességüket.

    5

    Tedd vissza a marhahúst a wokba, és öntsd rá az előkészített szószt. Főzd további 3-4 percig, amíg a szósz besűrűsödik, és bevonja a hozzávalókat.

    Folyamatosan keverd, hogy a szósz egyenletesen bevonja a húst és a zöldségeket, és ne égjen le.

    6

    Tálald forrón, friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé főtt rizst vagy tésztát.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét. A rizst vagy tésztát külön tálald, hogy mindenki annyit vegyen, amennyit szeretne.