A gombákat apróra vágjuk, és a póréhagymát is finomra szeleteljük. A fokhagymát és a gyömbért is reszeljük le.
A gombákat ügyelj arra, hogy ne vágd túl apróra, mert a tölteléknek még tartania kell egy kicsit, hogy ne legyen túl pépes.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a fokhagymát és gyömbért. Pároljuk 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.
A fokhagymát és gyömbért nem szabad túl pirítani, mert keserűvé válhatnak.
A gombákat is adjuk hozzá, és főzzük őket, amíg az összes levüket el nem párolgatták. Ezután adjuk hozzá a póréhagymát, sót és szójaszószt, és keverjük össze.
A gombákat jól párold meg, hogy ne legyenek túl nedvesek, mert különben a gyoza tészta megázhat.
Miután a töltelék kihűlt, adjuk hozzá a felvert tojást, és jól keverjük össze.
A tojás segít összetartani a tölteléket, így könnyebb lesz a gyozák készítése.
A gyoza tésztát helyezzük egy sima felületre, és a közepére tegyünk egy kis adag tölteléket. Hajtsuk félbe, és a széleket szorosan nyomjuk össze.
A gyoza tésztát ne töltsük túl, hogy könnyen zárható legyen és ne szakadjon el főzés közben.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, majd a gyozákat mindkét oldalon süssük meg 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A gyozákat szoros rendben tegyük a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak.
Adjunk hozzá egy kevés vizet a serpenyőhöz, majd fedjük le, és pároljuk a gyozákat további 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.
A víz segít, hogy a tészta ne maradjon nyers, de vigyázz, hogy ne legyen túl sok víz, mert akkor a gyozák nedvesek maradnak.
Miután kész, tálald a gyozákat friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze kiemeli a gombás tölteléket és gazdagítja az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.