Gyoza gombával, friss korianderrel díszítve

Gyoza gombával

A gyoza a japán konyha egyik legismertebb étke, amelyet hagyományosan húsos vagy zöldséges töltelékkel készítenek. A gombás gyoza változat különösen népszerű a vegetáriánusok körében. A gombák gazdag íze és a fűszeres töltelék egy igazi ínycsiklandó élményt ad. A gyoza különlegessége, hogy a tölteléket finom tésztába zárják, amelyet először pirítanak, majd párolnak, így egy egyedülálló textúrát kap.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gombák (pl. shiitake vagy barna csiperke)
1 db Póréhagyma
1 tk. Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 db Tojás
20 db Gyoza tészta (vagy friss tészta készítéséhez: liszt, víz, só)
2 ek. Olívaolaj
1 csipet Sót

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombákat apróra vágjuk, és a póréhagymát is finomra szeleteljük. A fokhagymát és a gyömbért is reszeljük le.

    A gombákat ügyelj arra, hogy ne vágd túl apróra, mert a tölteléknek még tartania kell egy kicsit, hogy ne legyen túl pépes.

    2

    Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a fokhagymát és gyömbért. Pároljuk 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagymát és gyömbért nem szabad túl pirítani, mert keserűvé válhatnak.

    3

    A gombákat is adjuk hozzá, és főzzük őket, amíg az összes levüket el nem párolgatták. Ezután adjuk hozzá a póréhagymát, sót és szójaszószt, és keverjük össze.

    A gombákat jól párold meg, hogy ne legyenek túl nedvesek, mert különben a gyoza tészta megázhat.

    4

    Miután a töltelék kihűlt, adjuk hozzá a felvert tojást, és jól keverjük össze.

    A tojás segít összetartani a tölteléket, így könnyebb lesz a gyozák készítése.

    5

    A gyoza tésztát helyezzük egy sima felületre, és a közepére tegyünk egy kis adag tölteléket. Hajtsuk félbe, és a széleket szorosan nyomjuk össze.

    A gyoza tésztát ne töltsük túl, hogy könnyen zárható legyen és ne szakadjon el főzés közben.

    6

    Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, majd a gyozákat mindkét oldalon süssük meg 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A gyozákat szoros rendben tegyük a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak.

    7

    Adjunk hozzá egy kevés vizet a serpenyőhöz, majd fedjük le, és pároljuk a gyozákat további 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A víz segít, hogy a tészta ne maradjon nyers, de vigyázz, hogy ne legyen túl sok víz, mert akkor a gyozák nedvesek maradnak.

    8

    Miután kész, tálald a gyozákat friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze kiemeli a gombás tölteléket és gazdagítja az ételt.