A pulykahúst apróra vágd, majd keverd össze a finomra vágott káposztával, zöldhagymával, fokhagymával és reszelt gyömbérrel.
Ha a pulykahús túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés szezámmagolajat a keverékhez, hogy szaftosabb legyen.
Add hozzá a miso pasztát, szójaszószt és a szezámmagolajat, és alaposan keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A miso paszta sós, tehát érdemes először kevesebb szójaszószt használni, majd ízlés szerint pótolni.
A gyoza tésztát egyesével töltsd meg a húsos keverékkel. Ügyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl sok, hogy a tészta ne szakadjon el.
A tészta széleit nedvesítsd meg egy kis vízzel, hogy jobban összetapadjon, így elkerülheted, hogy szétnyíljon sütés közben.
A gyozákat forró szezámmagolajon, közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára pirítsd meg.
Ne süsd túl sokáig, hogy a tészta ropogós maradjon, de a töltelék is átsüljön.
Amikor már aranybarna a gyoza, öntsd rá a vizet, és fedd le. Hagyd párolódni 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.
A párolás segít abban, hogy a gyoza tésztája puha, de mégis ropogós legyen az alján.
Tálald melegen, friss korianderrel vagy zöldhagymával díszítve, és szójaszósszal vagy szezámmaggal.
A gyozákat fogyaszthatod szójaszósszal vagy egy kis csípős mártással, hogy még ízesebbé váljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.