Gyoza miso pasztával, frissen tálalva

Gyoza miso pasztával

A gyoza egy hagyományos japán étel, amelyet általában hússal, zöldségekkel és fűszerekkel töltenek meg. A miso pasztával készült gyoza különleges ízt ad az ételnek, amelyet az ínycsiklandó töltelék és ropogós tészta tesz igazán vonzóvá. A miso paszta egyedülálló sós, umami ízt ad a gyozának, és kiemeli az étel gazdag fűszereit.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
250 g Pulykahús
100 g Káposzta
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Miso paszta
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Friss gyömbér
2 dl Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykahúst apróra vágd, majd keverd össze a finomra vágott káposztával, zöldhagymával, fokhagymával és reszelt gyömbérrel.

    Ha a pulykahús túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés szezámmagolajat a keverékhez, hogy szaftosabb legyen.

    2

    Add hozzá a miso pasztát, szójaszószt és a szezámmagolajat, és alaposan keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A miso paszta sós, tehát érdemes először kevesebb szójaszószt használni, majd ízlés szerint pótolni.

    3

    A gyoza tésztát egyesével töltsd meg a húsos keverékkel. Ügyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl sok, hogy a tészta ne szakadjon el.

    A tészta széleit nedvesítsd meg egy kis vízzel, hogy jobban összetapadjon, így elkerülheted, hogy szétnyíljon sütés közben.

    4

    A gyozákat forró szezámmagolajon, közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára pirítsd meg.

    Ne süsd túl sokáig, hogy a tészta ropogós maradjon, de a töltelék is átsüljön.

    5

    Amikor már aranybarna a gyoza, öntsd rá a vizet, és fedd le. Hagyd párolódni 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A párolás segít abban, hogy a gyoza tésztája puha, de mégis ropogós legyen az alján.

    6

    Tálald melegen, friss korianderrel vagy zöldhagymával díszítve, és szójaszósszal vagy szezámmaggal.

    A gyozákat fogyaszthatod szójaszósszal vagy egy kis csípős mártással, hogy még ízesebbé váljon.