Gyoza sertéshússal, ropogósra pirítva és párolva

Gyoza sertéshússal

A gyoza, a kínai konyha egyik legismertebb étele, hosszú múltra tekint vissza. Az étel története a 17. századra nyúlik vissza, és eredetileg húsos töltelékkel, különböző fűszerekkel készült. Az idők során számos változata alakult ki, de a sertéshúsos gyoza az egyik legnépszerűbb. A sertéshús és a gyömbér kombinációja a tésztával igazán különleges ízt ad ennek a fogásnak. A gyoza tökéletes választás, ha valami ínycsiklandó és egyszerű ételt szeretnél készíteni otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús (darálva)
20 db Gyoza tészta lapok
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
2 ek. Sójáték
2 ek. Szezámolaj
100 g Káposzta
1 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst egy tálban alaposan keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal, szezámolajjal, sóval és borssal.

    Ügyelj arra, hogy a fűszereket egyenletesen oszlasd el, hogy minden falat ízletes legyen.

    2

    A káposztát vágd apróra, és keverd hozzá a húsos keverékhez. A káposzta frissessége és roppanóssága adja a gyozának azt az ízt, amitől igazán különlegessé válik.

    A káposztát először érdemes lepirítani vagy kicsit párolni, hogy elkerüld, hogy túl sok vizet engedjen a töltelék.

    3

    A gyoza tésztát terítsd ki egy sima felületre, és egyenként töltsd meg a húsos keverékkel. Ügyelj arra, hogy ne rakj túl sok tölteléket, mert akkor nehezebb lesz összezárni a gyozát.

    A tészta széleit érdemes egy kevés vízzel megkenni, hogy jobban rátapadjanak és ne nyíljanak szét a sütés során.

    4

    A gyozákat hajtsd félbe, és alaposan nyomkodd össze a széleket. Ha nem biztos, hogy jól záródnak, használj egy kis vízet a szélek ragasztásához.

    A gyoza széleihez egy kis villát is használhatsz, hogy gyönyörű hullámos hatást érj el.

    5

    Melegítsd fel egy serpenyőt, és adj hozzá egy kevés szezámolajat. Helyezd bele a gyozákat, és pirítsd őket aranybarnára az aljukon.

    A gyozák pirítása előtt győződj meg róla, hogy a serpenyő jól felmelegedett, hogy szépen ropogósra süljenek.

    6

    Amikor a gyozák alja megpirult, önts rá egy kevés vizet, és takard le a serpenyőt. Párold őket 5-7 percig, amíg a tészta átpuhul és a töltelék is átsül.

    Figyelj rá, hogy a víz ne legyen túl sok, mert akkor túl vizesek lesznek a gyozák.