Gyoza sz贸jasz贸sszal t谩lalva

Gyoza sz贸jasz贸sszal

A gyoza, vagy k铆nai dumplings, egy hagyom谩nyos 茅tel, amely az eg茅sz vil谩gon n茅pszer疟v茅 v谩lt. A k眉l枚nleges t枚ltel茅kek 茅s a t茅szta finoms谩ga teszi ezt az 茅telt igaz谩n egyediv茅. A gyoza sz贸jasz贸sszal t谩lalva kiemeli az 铆zeket, 茅s gazdag, f疟szeres 茅lm茅nyt ad. A gyoza eredetileg K铆n谩b贸l sz谩rmazik, de Jap谩nban 茅s m谩s 谩zsiai orsz谩gokban is gyakran fogyasztj谩k. A gy枚mb茅res v谩ltozat k眉l枚nleges, friss铆t艖 铆zeket ad, mik枚zben a t枚ltel茅k gazdag 茅s t谩pl谩l贸 marad.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
20 db Gyoza t茅szta
300 g Dar谩lth煤s (sert茅s vagy csirke)
100 g K谩poszta
2 sz谩l Tavaszi hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gy枚mb茅r
2 ek. Szez谩mmagolaj
3 ek. Sz贸jasz贸sz
1 ek. Rizsbor (vagy sz谩raz feh茅rbor)
1 csipet S贸
1 csipet Bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    Sz贸jaSz贸ja

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A tavaszi hagym谩t 茅s a fokhagym谩t apr贸ra v谩gd. A gy枚mb茅rt reszeld le finomra.

    Ha szeretn茅d, a fokhagym谩t 茅s a gy枚mb茅rt egy kis ol铆vaolajon is pir铆thatod, hogy m茅g gazdagabb 铆zt kapjon.

    2

    A k谩poszt谩t v谩gd apr贸ra 茅s tedd egy tiszta konyharuh谩ba, hogy kisz疟rd bel艖le a felesleges vizet. Ezut谩n add hozz谩 a dar谩lt h煤st, tavaszi hagym谩t, fokhagym谩t, gy枚mb茅rt, szez谩mmagolajat, rizsbort, sz贸jasz贸szt, s贸t 茅s borsot. Alaposan keverd 枚ssze.

    A k谩poszta a gyoza t枚ltel茅k茅nek l茅d煤ss谩g谩t biztos铆tja. 脺gyelj arra, hogy a k谩poszta j贸l le legyen pr茅selve, hogy ne legyen t煤l vizes a t枚ltel茅k.

    3

    A gyoza t茅szt谩kat egy tiszta fel眉leten helyezd el. Egy-egy te谩skan谩lnyi t枚ltel茅ket tegy茅l a t茅szt谩k k枚zep茅re.

    Ne rakd t煤l sok t枚ltel茅ket, mert az megnehez铆ti a t茅szta 枚sszehajt谩s谩t, 茅s ki枚mlhet f艖z茅s k枚zben.

    4

    A t茅szt谩k sz茅leit nedves铆tsd meg egy kis v铆zzel, majd hajtsd f茅lbe 艖ket 茅s gy枚m枚sz枚ld 枚ssze, hogy j贸l z谩r贸djanak. A sz茅l茅t form谩zd be, hogy kis dombor煤 \'red艖ket\' kapj, mint a hagyom谩nyos gyoza.

    A gyoza z谩r谩sakor 眉gyelj arra, hogy minden egyes darab j贸l z谩r贸djon, 铆gy nem folyik ki a t枚ltel茅k f艖z茅s k枚zben.

    5

    Egy serpeny艖ben meleg铆ts fel egy ev艖kan谩l szez谩mmagolajat. A gyoz谩kat rakd bele a serpeny艖be, 茅s k枚zepes l谩ngon pir铆tsd 艖ket 2-3 percig, am铆g az aljuk aranybarna nem lesz.

    A megfelel艖 olajh艖m茅rs茅klet biztos铆tja, hogy a gyoza sz茅le ropog贸s legyen, mik枚zben a t枚ltel茅k megpuhul.

    6

    Miut谩n a gyoza alja megpirult, adj hozz谩 1/4 cs茅sze vizet a serpeny艖h枚z, majd lefedve p谩rold 5-6 percig, hogy a t茅szta megpuhuljon 茅s a t枚ltel茅k 谩ts眉lj枚n.

    A v铆z hozz谩ad谩sa seg铆t abban, hogy a t茅szta k枚nnyen 谩ts眉lj枚n 茅s ne legyen t煤l kem茅ny. Ne nyisd fel a fed艖t, hogy a gyoza g艖zben puhuljon meg.

    7

    Miut谩n k茅sz, t谩lald a gyoz谩kat friss sz贸jasz贸sszal, amelyet 铆zl茅s szerint egy kis reszelt gy枚mb茅rrel 茅s szez谩mmaggal is 铆zes铆thetsz.

    A friss sz贸jasz贸sz a gyoza 铆z茅t kiemeli, m铆g a reszelt gy枚mb茅r egy friss铆t艖 csavart ad hozz谩.