A tavaszi hagym谩t 茅s a fokhagym谩t apr贸ra v谩gd. A gy枚mb茅rt reszeld le finomra.
Ha szeretn茅d, a fokhagym谩t 茅s a gy枚mb茅rt egy kis ol铆vaolajon is pir铆thatod, hogy m茅g gazdagabb 铆zt kapjon.
A k谩poszt谩t v谩gd apr贸ra 茅s tedd egy tiszta konyharuh谩ba, hogy kisz疟rd bel艖le a felesleges vizet. Ezut谩n add hozz谩 a dar谩lt h煤st, tavaszi hagym谩t, fokhagym谩t, gy枚mb茅rt, szez谩mmagolajat, rizsbort, sz贸jasz贸szt, s贸t 茅s borsot. Alaposan keverd 枚ssze.
A k谩poszta a gyoza t枚ltel茅k茅nek l茅d煤ss谩g谩t biztos铆tja. 脺gyelj arra, hogy a k谩poszta j贸l le legyen pr茅selve, hogy ne legyen t煤l vizes a t枚ltel茅k.
A gyoza t茅szt谩kat egy tiszta fel眉leten helyezd el. Egy-egy te谩skan谩lnyi t枚ltel茅ket tegy茅l a t茅szt谩k k枚zep茅re.
Ne rakd t煤l sok t枚ltel茅ket, mert az megnehez铆ti a t茅szta 枚sszehajt谩s谩t, 茅s ki枚mlhet f艖z茅s k枚zben.
A t茅szt谩k sz茅leit nedves铆tsd meg egy kis v铆zzel, majd hajtsd f茅lbe 艖ket 茅s gy枚m枚sz枚ld 枚ssze, hogy j贸l z谩r贸djanak. A sz茅l茅t form谩zd be, hogy kis dombor煤 \'red艖ket\' kapj, mint a hagyom谩nyos gyoza.
A gyoza z谩r谩sakor 眉gyelj arra, hogy minden egyes darab j贸l z谩r贸djon, 铆gy nem folyik ki a t枚ltel茅k f艖z茅s k枚zben.
Egy serpeny艖ben meleg铆ts fel egy ev艖kan谩l szez谩mmagolajat. A gyoz谩kat rakd bele a serpeny艖be, 茅s k枚zepes l谩ngon pir铆tsd 艖ket 2-3 percig, am铆g az aljuk aranybarna nem lesz.
A megfelel艖 olajh艖m茅rs茅klet biztos铆tja, hogy a gyoza sz茅le ropog贸s legyen, mik枚zben a t枚ltel茅k megpuhul.
Miut谩n a gyoza alja megpirult, adj hozz谩 1/4 cs茅sze vizet a serpeny艖h枚z, majd lefedve p谩rold 5-6 percig, hogy a t茅szta megpuhuljon 茅s a t枚ltel茅k 谩ts眉lj枚n.
A v铆z hozz谩ad谩sa seg铆t abban, hogy a t茅szta k枚nnyen 谩ts眉lj枚n 茅s ne legyen t煤l kem茅ny. Ne nyisd fel a fed艖t, hogy a gyoza g艖zben puhuljon meg.
Miut谩n k茅sz, t谩lald a gyoz谩kat friss sz贸jasz贸sszal, amelyet 铆zl茅s szerint egy kis reszelt gy枚mb茅rrel 茅s szez谩mmaggal is 铆zes铆thetsz.
A friss sz贸jasz贸sz a gyoza 铆z茅t kiemeli, m铆g a reszelt gy枚mb茅r egy friss铆t艖 csavart ad hozz谩.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.