Gyros tányér sült csirkével, friss zöldségekkel, tzatziki szósszal és sült krumplival

Gyros Tányér

A gyros tányér egy klasszikus görög fogás, amely az autentikus gyros ízvilágát hozza el tányéron tálalva. A joghurtos fűszeres csirke, a friss zöldségek, a feta sajt és a krémes tzatziki tökéletes kombinációt alkot, míg a sült krumpli és a pita kenyér laktatóbbá teszi az ételt. Tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, amelyet az egész család imádni fog!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkemell
150 g Görög joghurt
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Citromlé
30 ml Olívaolaj
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Piros hagyma
100 g Jégsaláta
100 g Feta sajt
2 db Pita kenyér
150 g Tzatziki szósz
200 g Hasábburgonya

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a csirkemellet vékony csíkokra, majd egy tálban keverd össze a joghurttal, citromlével, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval, füstölt pirospaprikával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.

    A páchoz adhatsz egy kevés mustárt is, hogy még pikánsabb legyen a csirke.

    2

    Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a pácolt csirkét 6-8 perc alatt, amíg aranybarnára és szaftosra nem sül.

    A sütés során időnként keverd meg a csirkét, hogy egyenletesen süljön meg minden oldala.

    3

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.

    A zöldségek helyett használhatsz koktélparadicsomot és uborkát is, ha épp az van otthon.

    4

    Vágd apróra a jégsalátát, és morzsold rá a feta sajtot.

    A jégsalátát érdemes közvetlenül tálalás előtt felvágni, hogy ne fonnyadjon meg.

    5

    Melegítsd meg a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, majd szeleteld fel háromszögekre.

    A pitát megkenheted egy kis fokhagymás vajjal, mielőtt felmelegíted, így még ízletesebb lesz.

    6

    Süsd meg a hasábburgonyát forró olajban aranybarnára, majd csepegtesd le papírtörlőn.

    A hasábburgonyát kétszer süsd ki: először alacsonyabb hőfokon, majd magasabb hőfokon, hogy ropogósabb legyen.

    7

    Egy nagy tányéron rendezd el a sült csirkét, a friss zöldségeket, a feta sajtot, a sült krumplit és a pitát.

    A tányért esztétikusan rendezd el, hogy szép látványt nyújtson.

    8

    Locsold meg a tzatziki szósszal, és tálald azonnal.

    A tzatziki szósz helyett kínálhatsz más mártásokat is, például fokhagymás majonézt vagy csípős szószt.